Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ισπανική γρίππη πλήττει την ευρωζώνη - Αποσχίζεται η Καταλονία στις 25/11;



Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η ισπαανική, όχι μόνο η οικονομία, αλλά και η κοινωνία με την απειλή της απόσχισης της Καταλωνίας από το ισπανικό κράτος να είναι πολύ ισχυρή. Οι τράπεζες χρειάζονται άμεσα νέο πακέτο διάσωσης ( 60 δισ. ευρώ) τους Ισπανούς αξιωματούχους έντρομου πλέον να επειλούν εμμέσως πλην σαφώς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αφήστε μας να καταρρεύσουμε να δούμε ποιος θα βγει χαμένος» και βέβαια την ανεργία να έχει φτάσει το στο 25% χωρίς καν να έχει υπογραφεί Μνημόνιο για τον δημοσιονομικό τομέα!
Οι προβλέψεις για βετίωση της ισπανικής οικονομίας βασίζονται στην υπεαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ισπανία θα αναπτυχθεί 6,5% το διάστημα 2012-2014 (πρακτικά αδύνατον, το πιθανότερο είναι να έχει ύφεση μεγαλύτερη από αυτό το ποσοστό) και από την περασμένη εβδομάδα η απόδοση των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας εκτοξεύτηκε και πάλι πάνω από το 6%. 
Διογκώνοντας περαιτέρω τις πιέσεις, νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν πως η ισπανική οικονομία συρρικνώνεται και το δημοσιονομικό έλλειμμα φουσκώνει, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και άλλων κρατών-«χορηγών» άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ισπανία χρειαστεί να διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στο τραπεζικό της σύστημα προτού αυτές λάβουν βοήθεια από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου