Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Πούτιν-Νίκολιτς Αύριο με τα Ενεργειακά στην Ατζέντα



Οι πρόεδροι της Ρωσίας και Σερβίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Τόμισλαβ Νίκολιτς θα συναντηθούν αύριο στο Σότσι και σύμφωνα με τις αναγγελίες του Κρεμλίνου θα εξετάσουν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς προτεραιότητας, οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των κ.κ. Πούτιν και Νίκολιτς θα βρεθούν τα επίκαιρα διεθνή προβλήματα και ζητήματα διαφύλαξης της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Αν και από τον περασμένο χρόνο αναμενόταν οι δύο χώρες να υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, δεν έχει αναγγελθεί η υπογραφή κάποιας συμφωνίας.
Ενόψει της συνάντησης των δύο προέδρων επισκέφθηκε το Βελιγράδι ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Βλαντίμιρ Τίτοβ και στη Μόσχα διέμειναν τις τελευταίες εβδομάδες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μίλαν Μπάτσεβιτς.
Στις επαφές με τη ρωσική ηγεσία, οι Σέρβοι αξιωματούχοι έθιξαν και το θέμα πιθανού δανείου από τη Ρωσία ως στήριξη του προϋπολογισμού της Σερβίας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου