Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Όλη η αλήθεια για τα ηφαίστεια της Σαντορίνης. Είναι έτοιμα για γεγονός και πότε ;



 Από τον Ιανουάριο του 2011 έχουν παρατηρηθεί συγκεντρώσεις μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης και έχει ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός εντονότερης παρακολούθησης του φαινομένου από ειδικούς επιστήμονες αλλά και από εμάς. 
 Η κατά καιρούς συγγραφή άρθρων που αφορούν το ηφαίστειο η καλύτερα....
τα.... ηφαίστεια της Σαντορίνης και η σχεδόν καθημερινή μελέτη των σεισμών και συναφών φαινομένων μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το γεωλογικό φαινόμενο που είναι ικανό να αλλάξει την ιστορία ολόκληρου του πλανήτη όπως με την Μινωική καταστροφή.
 Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο άρθρο για την παραμόρφωση του εδάφους πέριξ του ηφαιστείου από Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας), που θέλει το το μάγμα το οποίο έχει συσσωρευθεί να όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου. Το σχετικό άρθρο υπογράφουν μια και πρέπει να μιλάμε με ονόματα οι Michelle M. Πάρκα ,  Ιουλιέτα Biggs , Philip Αγγλία , Tamsin Α. Mather , Νομικού Παρασκευή , Κύριλλος Palamartchouk , Ξάνθος Παπανικολάου , Δημήτρης Παραδείσης , Barry Parsons ,  David M. Pyle , Κώστας Ραπτάκης & Βαγγέλης Ζαχάρης.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου