Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ρώσος μεγιστάνας ενδιαφέρεται για τα Ελληνικά Πετρέλαια;



Μεγάλο deal στο χώρο των πετρελαίων που θα κάνει πάταγο στην Ελλάδα κι όχι μόνο, κυοφορείται σύμφωνα με πληροφορίες του antinews. Πρωταγωνιστές του επιχειρηματικού θρίλερ που θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες, είναι ο Σπύρος Λάτσης, ένας Ρώσος μεγιστάνας και πρώην στέλεχος της KGB και το ελληνικό δημόσιο.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που έχουμε, ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης ο οποίος μέσω της εταιρείας Paneuropean κατέχει το 40,98% των Ελληνικών Πετρελαίων, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πουλήσει τη συμμετοχή του. Μια πληροφορία κάνει λόγο για συζητήσεις με το ρωσικό κολοσσό στο χώρο της ενέργειας, την Gazprom η οποία είχε υποβάλει και προσφορά για τη ΔΕΠΑ. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με έναν άλλο Ρώσο μεγιστάνα, πρώην στέλεχος της KGB ο οποίος όμως έχει δικαστικές περιπέτειες καθώς φαίνεται να τον κυνηγά ο Β. Πούτιν, αλλά και να υπάρχουν παρασκηνιακοί δίαυλοι επικοινωνίας με το Κρεμλίνο. Ο Ρώσος είναι ο Αλεξάντερ Λεμπέντεφ πλούσιος επιχειρηματίας με περιουσία πάνω από 3 δισ. ευρώ ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των media καθώς είναι ιδιοκτήτης των βρετανικών εφημερίδων Evening Standard και Independent καθώς και της ρωσικής Novaya Gazeta (συντάκτης της ήταη η δολοφονημένη Πολιτκόφσκαγια). Είχε επίσης πολύ στενές σχέσεις με τον Γκορμπατσώφ. Φέρεται να βρίσκεται σε ρήξη με το Κρεμλίνο, αλλά στην πραγματικότητα.
Ο Λεμπέντεφ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν πέρυσι σε τηλεοπτικό σόου έδειρε τον επίσης δισεκατομμυριούχο Σεργκέϊ Πολόνσκι, μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων.
Σε ότι αφορά το deal για τα πετρέλαια, ο Λάτσης φέρεται να συζητά την πώληση του ποσοστού του σε ρωσοαμερικανικό όμιλο του οποίου ηγείται ο Λεμπέντεφ. Επίσης, ο ίδιος όμιλος φέρεται να ενδιαφέρεται για το ποσοστό που κατέχει στα ΕΛΠΕ το ελληνικό κράτος και το οποίο ανέρχεται σε 35,48%. Στόχος του να αποκτήσει το 90% των Ελληνικών Πετρελαίων και να βάλει πόδι στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας. 
ΠΗΓΗ;antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου