Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάχνουν την AIR-CIA,στην Ελλάδα! Η χώρα μας καλείται να απολογηθεί για τις πτήσεις της CIA


Ψάχνουν την AIR-CIA,στην Ελλάδα! Η χώρα μας καλείται να απολογηθεί για τις πτήσεις της CIA
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τη χώρα μας - όπως και άλλες 10 - να απολογηθεί σχετικά με όλα τα ύποπτα αεροσκάφη της CIA, που πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις στο έδαφος της.
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο  που καλούνται να λογοδοτήσουν για το αν και πως συμμετείχαν στις παράνομες κρατήσεις υπόπτων για τρομοκρατία, υπέθαλψαν τις έκνομες δραστηριότητες της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος και ανέχθηκαν μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών της...Αιρ-CIA!
Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ζαν Κλοντ Μινιόν εξέφρασε την ικανοποίηση του, για το Ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις έκνομες δραστηριότητες της CIA στην Ευρώπη, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Πριν από πέντε χρόνια, υπενθύμισε ο πρόεδρος, ο γερουσιαστής κ. Ντικ Μαρτί παρουσίασε, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αξιόπιστα στοιχεία, με βάση τα οποία αποδεικνύονταν η ύπαρξη μυστικών φυλακών της CIA στην Πολωνία και τη Ρουμανία, καθώς και η συνεργασία πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τους αμερικανούς πράκτορες, στις παράνομες συλλήψεις και μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατία.
Παρόλο που τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών επιβεβαιώθηκαν, στη συνέχεια, τόνισε ο κ. Μινιόν, οι όποιες έρευνες ξεκίνησαν από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν, διότι προσέκρουσαν στην άρνηση των αρχών να δώσουν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειάζονταν, επικαλούμενες το «κρατικό μυστικό για λόγους ασφαλείας».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου