Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το Ιράν αναζητεί τρόπους για να πουλήσει καύσιμα


иран нефть иран танкер
Οι Αρχές του Ιράν προσπαθούν να βρουν χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να καταχωρήσουν στο νηολόγιό τους τα πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αυτό συνέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση Τανζανίας και Τουβάλου ότι σχεδιάζουν να αποσύρουν τα πλοία της Τεχεράνης από το νηολόγιό τους, γεγονός, που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες εξαγωγής καυσίμου σε καταναλωτές στην Ασία, γράφει η εφημερίδα Financial Times.
Τους τελευταίους τρεις μήνες το Ιράν άλλαξε όνομα και νηολόγιο σε πάνω από τα μισά πλοία του στόλου των μεγάλων πετρελαϊκών του τάνκερ, ώστε να αποφύγει το εμπάργκο, που επέβαλαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τον Ιούλιο το Ιράν αντικατέστησε στα δεξαμενόπλοιά του τις σημαίες του, καθώς και τις σημαίες Μάλτας και Κύπρου με σημαίες Τανζανίας και Τουβάλου. Τώρα και οι δύο χώρες λόγω της πίεσης της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών δήλωσαν ότι θα διαγράψουν από το νηολόγιό τους τα πλοία, που ανήκουν στην National Iranian Tanker Company, η οποία κατατάχθηκε από τις ΗΠΑ στη λίστα των ιρανικών εταιρειών, στις οποίες επεκτείνεται η δράση των κυρώσεων. 
 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου