Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Διαρροή σε αγωγή πετρελαίου του ΝΑΤΟ σε αγρό στο Δρέπανο Κοζάνης



Όπως αποκαλύπτει το kozan.gr, διαρροή σε αγωγό πετρελαίου του ΝΑΤΟ σε χωράφι στο βόρειο τμήμα του τοπικού διαμερίσματος Δρέπανου (κοντά στο ...μηχανουργείο Τσαβδαρίδη), σημειώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 9:00, κινητοποιώντας αστυνομία, πυροσβεστική και στρατό. Πρόκειται για αγωγό που καταλήγει στις αποθήκες – δεξαμενές καυσίμων κοντά στα LIDL λίγο πιο έξω από την πόλη της Κοζάνης.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Kozan.gr που παρουσιάζει το θέμα, η διαρροή του διυλισμένου πετρελαίου προήλθε από το άροτρο ενός τρακτέρ που όργωνε το συγκεκριμένο χωράφι. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ο γύρω χώρος πλημμύρισε με καύσιμα. Άντρες του στρατού που έφτασαν στο σημείο έκλεισαν τις βάνες ώστε να σταματήσει η διαρροή, ενώ η συνδρομή τόσο της αστυνομίας όσο και της πυροσβεστικής (που συμμετείχε με ένα 5τονο πυροσβεστικό όχημα και τρεις άνδρες) ήταν επικουρική, μιας και πρόκειται για μια καθαρά υπόθεση του στρατού, που διέπεται από το λεγόμενο απόρρητο. Για να εμποδίσουν την όδευση στην άσφαλτο και να την περιορίσουν σε χωμάτινο περιβάλλον, χρησιμοποίησαν τρακτέρ δημιουργώντας αυλάκια.
Η ζημιά έχει σχεδόν αποκατασταθεί, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας – μέχρι και αυτή την ώρα – βρίσκονται στο σημείο άντρες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Η δυσοσμία παραμένει έντονη. 
ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου