Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Gazprom: Σε συνομιλίες με την Κροατία για τον αγωγό South Stream



Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός OAO Gazprom (GAZP.RS) επιβεβαίωσε σήμερα ότι είναι σε συνομιλίες με την κροατική εταιρεία Plinacro d.o.o. για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream .
"Μια διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Κροατίας για κοινή συμμετοχή στο έργο του South Stream υπογράφηκε το 2010. Αυτή την περίοδο, με βάση τα αποτελέσματα στο προ-επενδυτικό στάδιο, η Gazprom και η Plinarco Ltd. συζητούν τους όρους μιας μετοχικής συμφωνία σε κοινή εταιρεία του έργου με σκοπό τις μελλοντικές εγκαταστάσεις", αναφέρει ο ρωσικός κολοσσός σε σχόλιο του προς το Dow Jones Newswires.
Νωρίτερα σήμερα η ουγγρική εφημερίδα Jutarnji List ανέφερε ότι η Gazprom διεξάγει διαπραγματεύσεις για να περάσει τον αγωγό South Stream μέσω της Κροατίας αντί της Ουγγαρίας. Η εφημερίδα επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος για τις πληροφορίες της.
Η Gazprom δεν αναφέρθηκε στην Ουγγαρία σε ανακοίνωση της για το δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνοντας ωστόσο ότι "όταν ανακοινωθεί η τελική επενδυτικά απόφαση, η διαδρομή του μελλοντικού αγωγού θα περιλαμβάνει πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την επίτευξη του βασικού στόχου του έργου – την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη".
"Αυτό το διάστημα η Gazprom εξετάζει προτάσεις από συγκεκριμένες χώρες οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο έργο τόσο ως καταναλωτές όσο και ως χώρες διέλευσης", αναφέρει. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου