Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Μείωση Κερδών και Μερίσματος για την CNOOC



Μείωση κερδών κατά 19% ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο η κινεζική πετρελαϊκή CNOOC αποδίδοντας τις εξελίξεις στην αύξηση του κόστους λειτουργίας όπως επίσης και στη μείωση της παραγωγής που προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 31,87 δισ. γιουάν (που αντιστοιχεί σε 5,01 δισ. δολ) έναντι 39,34 δισ. γιουάν το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης η παραγωγή μειώθηκε κατά 4,6% σε ετήσια βάση. Η κρατικά ελεγχόμενη CNOOC προχώρησε επίσης και σεμείωση μερίσματος κατά 40%στα 0,15 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.
Όπως και άλλες πετρελαϊκές εταιρίες ανά τον κόσμο, έτσι και η CNOOC πασχίζει να αυξήσει την παραγωγή της και να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, καθώς αναγκάζεται να στραφεί στην εκμετάλλευση πιο δαπανηρών ενεργειακών πόρων.
Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η CNOOC διατύπωσε τη μεγαλύτερη κινεζική προσφορά εξαγοράς για εταιρεία του εξωτερικού ώστε να αποκτήσει την καναδική Nexen, η οποία εκμεταλλεύεται άμμο πετρελαίου και φυσικό αέριο από σχιστόλιθο. Η CNOOC έχει προσφέρει 15,1 δισ. δολ.για την εξαγορά της Nexen. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου