Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΤΕ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση για την εθελουσία



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην διοίκηση του ΟΤΕ και το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Οργανισμός προκειμένου να μειώσει τα μισθολογικά του κόστη.
Επιθυμία και των δύο πλευρών ήταν η διαπραγμάτευση να ξεκινήσει νωρίτερα, ωστόσο η καθυστέρηση στο «κλείσιμο» του πακέτου μέτρων που ζητεί η τρόικα από την κυβέρνηση φρέναρε τις συζητήσεις. Αλλωστε στην περίπτωση που το εν λόγω πακέτο περιλάμβανε και ρυθμίσεις για ασφαλιστικά ζητήματα τότε θα έπρεπε η όποια συζήτηση να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. 
Η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου είναι πλέον εφικτή μετά τις ρυθμίσεις για την αυτασφάλιση καθώς και την φορολόγηση των ποσών που προέρχονται από εθελούσια έξοδο. Αμφότερα, ψηφίστηκαν από την Βουλή πριν από τέσσερις περίπου μήνες και έχουν άρει σημαντικά εμπόδια που υπήρχαν στην υλοποίηση του προγράμματος. 
Ειδικότερα, με τις νέες ρυθμίσεις παρέχεται το δικαίωμα της αυτασφάλισης στο προσωπικό του ΟΤΕ καθώς και άλλων ΔΕΚΟ, ενώ σταμάτησε να ισχύει και η επιβολή φόρου που έφτανε έως και το 90% στις αποζημιώσεις όσων αποχωρούσαν με εθελούσια έξοδο από τις ΔΕΚΟ, ένα μέτρο που είχε ψηφιστεί πριν από δύο χρόνια προκειμένου να μπει τέλος σε προγράμματα εθελούσιας εξόδου σαν αυτό που είχε εφαρμόσει πριν από επτά χρόνια η διοίκηση του ΟΤΕ και είχε κριθεί εξαιρετικά γενναιόδωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου