Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Το Κονγκό σε συζητήσεις με την Ουγκάντα ​​για τη χρήση του αργού αγωγού

 





Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γειτονική Ουγκάντα ​​για πιθανή χρήση του προγραμματισμένου αγωγού αργού πετρελαίου της ανατολικής αφρικανικής χώρας για εξαγωγή πετρελαίου, δήλωσε το υπουργείο..

υδρογονανθράκων του Κονγκό.

Η Ουγκάντα ​​αναπτύσσει τον αγωγό αργού πετρελαίου της Ανατολικής Αφρικής (EACOP) μήκους 3,5 B $, μήκους 1.445 χιλιομέτρων, ο οποίος θα ξεκινά από πετρελαιοπηγές στη λεκάνη ρήγματος Albertine στα δυτικά σύνορά της με το Κονγκό μέχρι το λιμάνι Tanga της Τανζανίας στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο αγωγός προορίζεται για τη μεταφορά του αργού πετρελαίου της Ουγκάντα ​​στις διεθνείς αγορές όταν η χώρα ξεκινήσει την παραγωγή το 2025. Το Υπουργείο Υδρογονανθράκων του Κονγκό ανέφερε σε δήλωση στο Twitter αργά την Τρίτη ότι ο υπουργός του Ντιντιέ Μπουντιμμπού συνάντησε την υπουργό Ενέργειας της Ουγκάντα, Ρουθ Νανκαμπίρβα Σεντάμου, με συζητήσεις που αφορούν την πρόσβαση στον αγωγό .

«Η Ουγκάντα ​​αναγνώρισε την κρίσιμη απαίτηση της ΛΔΚ να έχει πρόσβαση στον αγωγό αργού πετρελαίου της Ανατολικής Αφρικής (EACOP) για τη μεταφορά αργού πετρελαίου που θα παράγεται από τα τμήματα εξερεύνησης πετρελαίου που βρίσκονται στο Albertine Graben στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», ανέφερε η δήλωση.

Το Κονγκό και η Ουγκάντα ​​μοιράζονται την πλούσια σε πετρέλαιο λεκάνη της Albertine Graben.

Τεχνικές ομάδες και από τις δύο πλευρές θα συζητήσουν και θα προετοιμάσουν εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στους δύο υπουργούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενημερώσουν τους προέδρους των χωρών για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργού Ενέργειας της Ουγκάντα ​​επιβεβαίωσε τις συνομιλίες και είπε ότι το EACOP είχε σχεδιαστεί για πιθανή χρήση από τους γείτονες της Ουγκάντα, συμπεριλαμβανομένου του Κονγκό και του Νοτίου Σουδάν. Πέρυσι το Κονγκό έβγαλε σε δημοπρασία 30 μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου, αν και οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η ανάπτυξη ορισμένων από τα μπλοκ θα ανοίξει οικολογικά ευαίσθητες περιοχές και θα απελευθερώσει τεράστιες ποσότητες άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου