Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Καναδοί φορείς εκμετάλλευσης επανεκκινούν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς υποχωρούν οι πυρκαγιές

 




Μεγάλοι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ενεργειακή επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά ξεκίνησαν ξανά μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας που έκλεισαν..

το Σαββατοκύριακο καθώς οι πυρκαγιές οδήγησαν σε εκκένωση.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, οι πυρκαγιές στον Καναδά είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 319.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας ή το 3,7 % της συνολικής παραγωγής .

Η Αλμπέρτα, η κύρια επαρχία παραγωγής ενέργειας στον Καναδά, κήρυξε αυτό το Σαββατοκύριακο  κατάσταση έκτακτης ανάγκης , με δεκάδες χιλιάδες να αναγκαστούν να εκκενώσουν εν μέσω μαινόμενων δασικών πυρκαγιών στη χώρα πετρελαίου του Καναδά.   

Το Σάββατο, υπήρχαν 110 ενεργές πυρκαγιές στην επαρχία, εκ των οποίων οι 36 ήταν εκτός ελέγχου. Περίπου 24.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν λόγω των πυρκαγιών. Μέχρι τη Δευτέρα, ο αριθμός των ανθρώπων που επλήγησαν από τις εντολές εκκένωσης είχε αυξηθεί σε σχεδόν 30.000, σύμφωνα με την  Edmonton Journal .

Στα μέσα της εβδομάδας, η κατάσταση είχε εκτονωθεί λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να μαίνονται ξανά όταν οι θερμοκρασίες αυξηθούν.

Ωστόσο, αρκετοί παραγωγοί δήλωσαν την Τετάρτη ότι ξεκίνησαν εκ νέου την παραγωγή και επανεκκίνησαν τις εγκαταστάσεις.

Η TC Energy δήλωσε ότι συνεχίζει να λειτουργεί με ασφάλεια υπό κανονικές λειτουργίες στο σύστημα NOVA Gas Transmission Ltd. (NGTL) και σε άλλα συστήματα αγωγών στον Δυτικό Καναδά. Καθώς οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, η εταιρεία ολοκλήρωσε την ασφαλή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των μονάδων συμπιεστή σε όλες τις τοποθεσίες που είχαν κλείσει λόγω των προφυλάξεων για τις πυρκαγιές.

Η Crescent Point Energy, η οποία είχε κλείσει προσωρινά σε περίπου 45.000 boepd στο Kaybob Duvernay λόγω των πυρκαγιών - έχει αποκαταστήσει από τότε περίπου το 75% της παραγωγής χωρίς να έχει αναφερθεί ζημιά στα περιουσιακά της στοιχεία και σχεδιάζει να αποκαταστήσει πλήρως την υπόλοιπη παραγωγή μόλις είναι ασφαλής να το πράξουν.

Η Tourmaline Oil Corp είπε ότι επτά από τις εννέα εγκαταστάσεις της, που προηγουμένως είχαν κλείσει λόγω των πυρκαγιών, είχαν ξαναρχίσει τη λειτουργία τους και λειτουργούν με τους προηγούμενους ρυθμούς παραγωγής. Οι υπόλοιπες δύο εγκαταστάσεις, το West Wolf και η Columbia δεν έχουν υποστεί ζημιά και είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους. και οι δύο αναμένουν την τελική έγκριση εκκίνησης από το Υπουργείο Δασών. Η καθαρή παύση παραγωγής από αυτές τις δύο εγκαταστάσεις είναι περίπου 16.000 boepd. Η Tourmaline Oil αναμένει ότι η έναρξη λειτουργίας αυτών των δύο εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.  


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου