Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Η Ρωσία ξεκινά τις εξαγωγές ντίζελ στη Χιλή

  





Η Ρωσία ξεκίνησε τις εξαγωγές ντίζελ στη Χιλή, επεκτείνοντας τις προμήθειες προϊόντων πετρελαίου της στη Λατινική Αμερική μετά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανάγκασε τους εμπόρους να βρουν νέα καταστήματα, ανέφεραν πηγές της αγοράς και τα..

στοιχεία της Refinitiv Eikon έδειξαν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, δύο φορτία φορτώθηκαν τον Απρίλιο στο λιμάνι Primorsk της Βαλτικής της Ρωσίας με περίπου 73.000 τόνους ντίζελ που κατευθύνονταν στο λιμάνι Guayacan στη Χιλή.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές προϊόντων πετρελαίου ρωσικής προέλευσης τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έχει εκτρέψει τις θαλάσσιες προμήθειες ντίζελ της στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και όλο και περισσότερο στη Λατινική Αμερική.

Τον Ιανουάριο-Απρίλιο, η Ρωσία εξήγαγε σε χώρες της Λατινικής και της Νότιας Αμερικής περίπου 1,5 εκατομμύριο τόνους ντίζελ, κυρίως στη Βραζιλία, μετά από 211.000 τόνους σε ολόκληρο το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Το ρωσικό ντίζελ κερδίζει μερίδιο αγοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παραδοσιακά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών ντίζελ της Βραζιλίας. Η Βραζιλία αγοράζει περίπου το 30% του ντίζελ της στο εξωτερικό.

Η Ομάδα των Επτά πλούσιων χωρών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία έχουν θέσει ανώτατα όρια τιμών στα 100 δολάρια το βαρέλι για τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα που διαπραγματεύονται έναντι του αργού, κυρίως το ντίζελ, και 45 δολάρια το βαρέλι για προϊόντα που διαπραγματεύονται με έκπτωση, όπως τα καύσιμα λάδι και νάφθα.


(Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου