Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Η EPA προτείνει μείωση των εκπομπών από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα και φυσικού αερίου

 





Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) πρότεινε την Πέμπτη νέα πρότυπα για τις εκπομπές άνθρακα από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και φυσικού αερίου, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει τις προσπάθειές της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες ..

εκπομπές της οικονομίας και των δικτύων.

Η EPA προτείνει τη θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών για τις εκπομπές για μεγάλες, συχνά χρησιμοποιούμενες υπάρχουσες σταθερές τουρμπίνες καύσης με καύση ορυκτών καυσίμων, γενικά με φυσικό αέριο, καθώς και την ενίσχυση των ισχυόντων προτύπων απόδοσης νέας πηγής (NSPS) για νεόδμητους σταθερούς στρόβιλους καύσης με καύση ορυκτών καυσίμων .

Η πρόταση που περιορίζει το πόσα αέρια θερμοκηπίου μπορούν να εκπέμπουν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ορυκτών καυσίμων θα σήμαινε ότι οι μονάδες που δεν συμμορφώνονται προς το παρόν με τα προτεινόμενα όρια θα πρέπει είτε να κλείσουν είτε να εγκαταστήσουν νέο εξοπλισμό για τον περιορισμό των εκπομπών. 

Σύμφωνα με την EPA, η πρόταση για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα και φυσικού αερίου θα αποφύγει έως και 617 εκατομμύρια μετρικούς τόνους συνολικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έως το 2042. Αυτό θα ισοδυναμούσε με μείωση των ετήσιων εκπομπών 137 εκατομμυρίων επιβατικών οχημάτων, περίπου το ήμισυ των αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η EPA έχει επίσης υπολογίσει ότι τα καθαρά οφέλη για το κλίμα και την υγεία των προτύπων για τους νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και τους υπάρχοντες σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2042. 

"Η πρόταση της EPA βασίζεται σε αποδεδειγμένες, άμεσα διαθέσιμες τεχνολογίες για τον περιορισμό της ρύπανσης από άνθρακα και εκμεταλλεύεται τη δυναμική που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της ενέργειας για να κινηθεί προς ένα καθαρότερο μέλλον", δήλωσε ο διαχειριστής της EPA Michael S. Regan.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα, Αλί Ζάιντι , είπε στους δημοσιογράφους : «Όταν κοιτάτε τι υπάρχει στον κανόνα και τι προτείνεται, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τον στόχο του προέδρου», αναφερόμενος στον στόχο της κυβέρνησης να έχει ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα έως το 2035.

Η πρόταση EPA είναι μια δεύτερη προσπάθεια από τον οργανισμό να θέσει όρια στις εκπομπές από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο περιόρισε την εξουσία της EPA να θέτει πρότυπα για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου για υπάρχοντες σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Το δικαστήριο έκρινε ότι η EPA δεν μπορεί να επιβάλει μια στροφή σε όλο το σύστημα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι μόνο το Κογκρέσο, όχι ο οργανισμός, έχει την εξουσία να δημιουργήσει ένα σύστημα περιορισμού και εμπορίας κανονισμών για τον περιορισμό της ρύπανσης.  


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου