Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 18.2.16 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. όπου συζητήθηκε ο Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και ο ορισμός των ημερομηνιών ψήφισης της απόφασης για την άρση των πολυήμερων κινητοποιήσεων. 

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να σημειώσουμε ότι..
στο κορυφαίο για το θεσμό του Σωματείου Διοικητικό Συμβούλιο του Απολογισμού, δεν ήταν παρόντες όλοι οι συνάδελφοι στην αίθουσα, αλλά έγινε με τηλεδιάσκεψη από οθόνη υπολογιστή με την Θεσσαλονίκη. Και όταν θέσαμε σαν απαράδεκτο αυτό το γεγονός ο Πρόεδρος απάντησε " Ε! Και; Υπάρχει κανένα πρόβλημα; Αν θέλετε ο δικός σας να έρχεται, οι δικοί μου δεν θα έρχονται" !!! Τα συμπεράσματα ως προς το γεγονός δικά σας.

Διοικητικός  Απολογισμός

Σε αυτό το θέμα συναδέλφισσες, -οι  δεν πρόκειται να κουράσουμε, άλλωστε οι ανακοινώσεις μας όλο τον προηγούμενο χρόνο για όλα τα ζητήματα ήταν σαφείς σε ότι είχαμε να πούμε. Για εμάς όπως και για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ο Απολογισμός του 2015 σταμάτησε στο πρωινό της 8ης Μαΐου με το τραγικό δυστύχημα που στοίχησε την ζωή σε τέσσερις συναδέλφους μας και στιγμάτισε όλους εμάς για πάντα.

Ένα τραγικό δυστύχημα που οφείλεται καθαρά στις πολιτικές που εφάρμοζε η Διοίκηση της Εταιρείας θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό του κέρδους και βλέποντας στο πρόσωπο των εργαζομένων μόνο νούμερα.

Σε αυτές τις πολιτικές της Εταιρείας, το Προεδρείο του Σωματείου δυστυχώς δεν στάθηκε στο ύψος του. Αντί να σηκώσει το ανάστημα του, στηριζόμενο στην δύναμη των εργαζομένων, προτίμησε να "βάλει πλάτη" άλλοτε συναινώντας, άλλοτε αδιαφορώντας και άλλοτε, πολύ χειρότερα, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή  αυτών των αντεργατικών πολιτικών με την θλιβερή κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.

Από το πρώτο Δ.Σ. λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό συμβάν, όταν το Προεδρείο ψέλλιζε κάτι για αυτοκριτική στο ...μέλλον, εμείς καταθέσαμε την ξεκάθαρη θέση μας να παραιτηθούμε ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ., αναλαμβάνοντας ΟΛΟΙ το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογούσε και να κάνουμε ΟΛΟΙ μαζί μια επανεκκίνηση του Συνδικάτου για να δώσουμε Όραμα και Ελπίδα στους εργαζόμενους. Η πρόταση μας έπεσε θύμα της γλυκύτητας της καρέκλας.

Για όλα τα παραπάνω καλέσαμε το σώμα του Δ.Σ. να καταψηφίσει τον Διοικητικό Απολογισμό. Άλλωστε για ποιον Διοικητικό Απολογισμό να μιλήσουμε όταν υπάρχουν τέσσερις νεκροί συναδελφοί μας.

Δυστυχώς, 13 άτομα του Προεδρείου ακόμα και σήμερα παραμένουν αμετανόητοι δηλώνοντας "σαν εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για μια ακόμα φορά για όσα καταφέραμε" και να θεωρούν επίτευγμα ότι εκείνοι επέλεξαν να συνδέσουν τον μισθό μας με το EBITDA.

Οικονομικός Απολογισμός

Στον Οικονομικό Απολογισμό, πήραμε στα χέρια μας τα στοιχεία με την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου και σεβόμενοι τον θεσμό απείχαμε της διαδικασίας ψήφισης στο Δ.Σ. δεσμευόμενοι ότι θα εξετάζαμε τα οικονομικά στοιχεία και θα τοποθετούμασταν σε νεότερο χρόνο. Μετά από έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία, διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά ότι τα έξοδα του Συνδικάτου είναι περισσότερα από τα έσοδα. Οι απαντήσεις που πήραμε στα ερωτήματα που θέσαμε, σχετικά με την μη αναφορά στα οικονομικά των χορών του Σωματείου, την λειτουργία του ΤΑΑΤ, καθώς και τον "περίπου" προϋπολογισμό μεταφοράς χρήσης για το 2016, δεν μας έπεισαν πλήρως και θα ψηφίσουμε Λευκό στον Οικονομικό Απολογισμό.  

Άρση των πολυήμερων κινητοποιήσεων

Μετά από την κοινή Δήλωση Εταιρείας & Προέδρου – Γραμματέα ΠΣΕΕΠ η οποία εξειδικεύει και ενισχύει τα Οργανογράμματα με 39 επιπλέον προσλήψεις και με την επικύρωσή της από το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ, έπρεπε να αποφασιστούν οι ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι θα επικύρωναν ή θα απέρριπταν την Συμφωνία ώστε να συνεχιζόταν η διεκδίκηση.

Στο Γενικό Συμβούλιο που πάρθηκαν οι αποφάσεις για τις απεργίες αλλά και στα Δ.Σ. που ακολούθησαν, είχαμε επισημάνει ότι ο σχεδιασμός και ο χρόνος που επέλεξε το Προεδρείο να εξελίξει την όλη διαδικασία είχε σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό.

Παρόλα αυτά, στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας και μερικές φορές έως και σε βαθμό ...παρεξηγήσεως όλη την εξέλιξη αλλά ήρθε για μια ακόμη φορά το Προεδρείο να μας δικαιώσει ορίζοντας την ψηφοφορία στις ίδιες μέρες που θα ψηφίσουμε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό!

Καταθέσαμε πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την άρση των κινητοποιήσεων τις δυο αμέσως επόμενες μέρες μετά την ψηφοφορία του Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμό και η πρόταση μας πήρε έξι ψήφους…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να ψηφίσετε ΟΧΙ στον Διοικητικό Απολογισμό γιατί εμείς αντίθετα από το Προεδρείο, δεν νιώθουμε υπερήφανοι για όσα ΔΕΝ καταφέραμε σαν Συνδικάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου