Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ 1ΜΑΗ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 1η Μάη αποτελεί µια ηµεροµηνία ορόσηµο, µια ηµεροµηνία αφετηρίας προς την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων σε ολόκληρο τον κόσµο.

        ∆ικαιώµατα που και ο λαός µας πάλεψε για να κατακτήσει, µάτωσε και πόνεσε. Μάχεται ακόµα να ξεφύγει από τα απόνερα της βαρβαρότητας της τελευταίας 6ετίας, µάχεται ακόµη για να αποκρούσει την ανήθικη και σκληρή επίθεση του κεφαλαίου και των ντόπιων εκφραστών του.

        Η κατάργηση....
των Συλλογικών Συµβάσεων, η επιβολή ελαστικών µορφών εργασίας, η ακύρωση δικαιωµάτων στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, αποτελούσαν την αιχµή του δόρατος του Νεοφιλελεύθερου µορφώµατος που επιχείρησε να πλήξει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, κάθε έκφραση ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

           Χρησιµοποιώντας ως εργαλεία τα Μνηµόνια ενέπλεξαν έναν ολόκληρο λαό σε έναν ανατροφοδοτούµενο κύκλο οικονοµικής ύφεσης και κρίσης αξιών.Χρησιµοποιώντας ως σύνθηµα το «διαίρει και βασίλευε» προσπάθησαν να στρέψουν κοινωνικές οµάδες τη µια απέναντι από την άλλη, στερώντας µε αυτό τον τρόπο την απαιτούµενη ισχύ που προκύπτει από την ένωση των δυνάµεων της εργασίας, την οµοψυχία και την κοινή στόχευση.

      Οι εργαζόµενοι όµως, οι συνταξιούχοι, η νεολαία µας, αντέδρασαν χρησιµοποιώντας τα καλά ανεπτυγµένα αντανακλαστικά, που σφυρηλατήθηκαν µέσα από δεκαετίες αγώνων, δηµοκρατικών, κοινωνικών, εργατικών.

       Ο ίδιος αγώνας θα συνεχιστεί θέτοντας όλους µας απέναντι στην επιχειρούµενη προσπάθεια της ΕΕ, ΕΚΤ και ∆ΝΤ να συνεχίσει ο ολετήρας των µνηµονιακών πολιτικών. Αγώνας ανυποχώρητος, ανένδοτος µα και δίκαιος.

∆ιεκδικούµε:
          • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιδηµοκρατικών νόµων που κατέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, δικαιώµατος στην εργασία, δικαιώµατος στην ελπίδα.

          • Θέσπιση όλων των απαραίτητων νοµοθετικών ρυθµίσεων µε στόχο την κατάργηση των ελαστικών µορφών απασχόλησης και την κατοχύρωση σταθερής και µόνιµης εργασίας µε πλήρη εργασιακά δικαιώµατα.

         • Αξιοποίηση επιτέλους όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος του κεφαλαίου, ντόπιου ή ξένου. 

       Αύξηση µισθών και συντάξεων, τόνωση της αγοραστικής δύναµης µισθωτών και συνταξιούχων και κατά συνέπεια ενδυνάµωση της οικονοµίας µας.

        • Επαναφορά του θεσµικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγµατεύσεων και των Συλλογικών Συµβάσεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

    Ο κατάλογος των διεκδικήσεών µας θα µπορούσε να είναι µακρύτερος και µακροσκελέστερος, καθώς τίποτα δεν έµεινε ανέπαφο από τις µνηµονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Στην ουσία διεκδικούµε όλα όσα θα µπορούσαν να κάνουν έναν ολόκληρο λαό να αισθανθεί πάλι υπερήφανος, αξιοπρεπής, αλληλέγγυος. ∆ιεκδικούµε την ελπίδα, τη ζωή που µας έκλεψαν, το µέλλον των
παιδιών µας. Το κάνουµε µε όρους αγώνα, δικαίου, αδιαπραγµάτευτους.

                                                           Τιµούµε την 1Η ΜΑΗ
                                           Πιστεύουµε στην Εργατική Πρωτοµαγιά
                                           Απεργούµε, ∆ιαδηλώνουµε, ∆ιεκδικούµε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου