Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προηγμένων βιοκαυσίμων


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της επιβολής ανώτατου ορίου στα βιοκαύσιμα που προέρχονται από καλλιέργειες, καθώς και στην ταχύτερη μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές βιοκαυσίμων, όπως τα απόβλητα και τα φύκια.

Η άτυπη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των ευρωβουλευτών και του Συμβουλίου επί της εν λόγω νομοθεσίας τέθηκε σε ψηφοφορία στις 28 Απριλίου.

Στόχος της νέα ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από την αυξανόμενη χρήση των γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εξασφαλίσουν ότι από το 2020 το 10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταφορών θα προέρχεται από ΑΠΕ, μεταξύ των οποίων είναι και τα βιοκαύσιμα.

Το νέο σχέδιο νόμου αναφέρει ότι το ποσοστό της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταφορών από τη χρήση συμβατικών βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς (εκείνα που παράγονται από καλλιέργειες γεωργικών εκτάσεων) δεν θα πρέπει να ξεπερνά από το 2020 το 7%.

Να σημειωθεί ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει την εν λόγω νομοθεσία στην εσωτερική τους νομοθεσία ως το 2017.


ΠΗΓΗ;energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου