Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Έκλεισε διυλιστήριο πετρελαίου της Rosneft στη Σιβηρία λόγω πυρκαγιάς


Η Rosneft η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου στο διυλιστήριο Ακχίνσκ στην κεντρική Σιβηρία μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, ανέφεραν σήμερα πηγές που σχετίζονται με τον κλάδο του πετρελαϊκής βιομηχανίας. Μια από αυτές τις πηγές δήλωσε δε ότι οι επισκευές στις εγκαταστάσεις πιθανώς να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.
Η Rosneft ανέφερε ότι η φωτιά στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε μια μονάδα η οποία παράγει συνήθως 140.000 βαρέλια την ημέρα, προκαλώντας ταυτόχρονα θανάτους και τραυματισμούς. Ένας εκπρόσωπος της μεγάλης ρωσικής ενεργειακής εταιρείας αρνήθηκε όμως να πει οτιδήποτε σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ή την προφανή επίπτωση στην παραγωγή του διυλιστηρίου.
Ωστόσο αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά τραυματίστηκαν και δύο ακόμη αγνοούνται. Πηγές του πετρελαϊκού τομέα είπαν ότι η μονάδα όπου ξέσπασε η φωτιά υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ και άλλες μονάδες του διυλιστηρίου έχουν επίσης επηρεαστεί. «Χωρίς αυτήν τη μονάδα, η διαδικασία παραγωγής είναι αδύνατη», είπε η πηγή.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου