Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΕΚΕΔΑ: «Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές» ο Μάνεσης σπεύδει να αποτελειώσει τους εργαζόμενους με τις ευλογίες της κυβέρνησης


Δεν έχουν περάσει καλά - καλά τρεις ημέρες, δεν έχει προλάβει να καθαρογραφεί η απόφαση, αφού χρειάζονται συγκεκριμένες εργάσιμες ημέρες, και σήμερα ο βιομήχανος Μάνεσης με την ανοχή της κυβέρνησης κάνει πράξη τις ομαδικές απολύσεις, μετά και από την έγκριση στο αίτημά του από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (Α.Σ.Ε.).

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής αμφισβητεί την αξιοπιστία και την ορθότητα της απόφασης από την εν λόγω επιτροπή στην έγκριση των ομαδικών απολύσεων.

Θεωρούμε ότι ο καθόλα αρμόδιος για την απόφαση και την εγκυρότητά της είναι ο ίδιος ο Υπουργός εργασίας ο κύριος Βρούτσης.

Τον καλούμε λοιπόν να παρέμβει στην απόφαση που δεν έχει προηγούμενο για τον εργασιακό βίο της πατρίδας μας.

Τον καλούμε με δική του πρωτοβουλία να ανατρέψει την άδικη απόφασή του Α.Σ.Ε. , που του δίνει το πράσινο φως στο Μάνεση για τις ομαδικές απολύσεις.

Τον καλούμε να το κάνει τώρα, σήμερα , καθώς μετά από την δέσμευση του υφυπουργού Ανάπτυξης κυρίου Παπαγεωργίου για την μείωση των τιμολογίων του κόστους ενέργειας στις βιομηχανίες στο τέλος Ιουνίου  πλέον δημιουργεί όλα εκείνα τα θετικά δεδομένα για το Χαλυβουργικό κλάδο και τις θέσεις εργασίας.

Τους το λέμε να το καταλάβουν όσο γίνεται καλύτερα, αμφισβητούμε στο σύνολό τους τις ομαδικές απολύσεις και με τον τρόπο και με τον σχεδιασμό που προκλήθηκαν.

Καταγγέλλουμε το βιομήχανο Μάνεση που προσπαθεί για άλλη μια φορά με έντεχνο τρόπο να εκφοβίσει το σύνολο των εργαζομένων στην Χαλυβουργία Ελλάδας από τη μια, και από την άλλη να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε όλο το Θριάσιο Πεδίο, ακόμα και στην συνδικαλιστική έκφραση, αφού οι πρώτοι που απολύονται είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του εργοστασιακού σωματείου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Ν. 1264.

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, θα είναι μακρύς αλλά θα τον δώσουμε για να δικαιωθούμε.

Μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, μαζί με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να αμφισβητήσουμε και στο τέλος να ακυρώσουμε τις ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία Ελλάδας.

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου