Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 Το σκεπτικό της απόφασης του Άρειου Πάγου σε ότι αφορά τις απολυµένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονοµικών, που προτάσσει το «εθνικό συµφέρον» και το δικαίωµα στην κυβέρνηση να ασκεί οικονοµική πολιτική αγνοώντας αίσθηµα δικαίου και συµφέροντα του λαού, καταδεικνύει το µέγεθος της καθεστωτικής λογικής που εφαρµόζεται πλέον στην πατρίδα µας. 
 Η δηµοκρατία µας έχει µεταλλαχθεί σε ένα απολυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς όπου όλες οι εξουσίες που πηγάζουν από το Σύνταγµα έχουν υποταχθεί στα συµφέροντα των λίγων. Τραπεζίτες, διεθνείς τοκογλύφοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηµατίες και τα εγχώρια υποχείριά τους επιβάλλουν µια άνευ προηγουµένου ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ εν είδη πειράµατος και προπαρασκευής του τι πρόκειται να επακολουθήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι µόνο. 
 Επίσης, µε απλές αποφάσεις ενός Ανώτατου (;) Συµβουλίου Εργασίας (;) απελευθερώνουν τις οµαδικές απολύσεις αρχίζοντας το χορό από τους πολύπαθους συναδέλφους εργαζόµενους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, αλλά και επιτρέπουν και σε άλλες επιχειρήσεις (Καζίνο Λουτρακίου) την εφαρµογή του «θρυλικού» λοκ – άουτ (ανταπεργία). 
 Από το χορό όµως αυτό που στήθηκε πάνω από τα κουφάρια της δικαιοσύνης, της δηµοκρατίας και του ίδιου µας του λαού, δεν θα µπορούσαν να λείπουν για µια ακόµη φορά τα γνωστά και διαχρονικά θύµατά τους. Μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται πάλι να πληρώσουν το µάρµαρο, εφαρµόζοντας τις επιταγές της Τρόικα και του ∆ΝΤ που προσπαθούν να καλύψουν το εµφανέστατο έλλειµµα της κυβερνητικής πολιτικής. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

 Έννοιες και αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν το λαό µας, όπως φιλότιµο, αξιοπρέπεια και αίσθηµα δικαίου και δηµοκρατίας, αποτελούν εµφανώς «λέξεις άγνωστες» σε αυτούς που υποτίθεται πως πρέπει να εκπροσωπούν τα δικά µας συµφέροντα. Σε αυτούς που ονειρεύονται νέα Μνηµόνια, ελεύθερες απολύσεις, κατάργηση επικουρικών συντάξεων, κατάργηση ωριµάνσεων, νέες µειώσεις µισθών, νέες στρατιές ανέργων. Όνειρο γι’ αυτούς, εφιάλτης για εµάς. 
Η απάντηση είναι µία. 

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ. 

Αντιστεκόµαστε σε οµαδικές απολύσεις και στην επιχειρούµενη εφαρµογή των ανταπεργιών
Συµπαραστεκόµαστε στον δίκαιο και εµβληµατικό αγώνα των απολυµένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονοµικών. Αντιδρούµε στη νέα επιδροµή σε µισθούς και συντάξεις. Συµµετέχουµε σε κάθε µορφής αντίστασης απέναντι στην κατάλυση του Συντάγµατος, στην απαξίωση της Παιδείας, της Υγείας και της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού. 
Ενώνουµε τη φωνή και τη δυναµική µας µε κάθε άλλο πρωτοβάθµιο, δευτεροβάθµιο, τριτοβάθµιο συνδικαλιστικό µας όργανο που θέλει να αντισταθεί. 
Ενώνουµε τη φωνή και τη δυναµική µας µε κάθε απλό πολίτη αυτής της πολύπαθης χώρας που αντιστέκεται στην αναξιοπρέπεια, στον εξευτελισµό και στην επιχειρούµενη «λοβοτοµή» από ταΜΜΕ. 

                                           ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙ∆ΡΟΥΜΕ 
                                  ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ∆ΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 


ΠΗΓΗ:pseep.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου