Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΟΕΠΔΧΒ: ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θρηνούν το θάνατο εκατοντάδων εργαζομένων – ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά – στα ανθρακωρυχεία Soma στη Δυτική Τουρκία . 

Οι Συνομοσπονδίες των εργατικών συνδικάτων στην Τουρκία καταγγέλλουν σημαντικές ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια ως προς τα μέτρα ασφαλείας στο μοιραίο ανθρακωρυχείο . 

Η Παγκόσμια Οργάνωση IndustriALL, της οποίας η Ομοσπονδία μας είναι μέλος, καλεί την Τουρκική κυβέρνηση να επικυρώσει και να εφαρμόσει άμεσα τη Σύμβαση 176 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για την Ασφάλεια και την Υγιεινή στα ορυχεία . 

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι μας εκεί, όταν τα ορυχεία ανήκαν στο κράτος, σχεδόν κανένα ατύχημα δεν είχε συμβεί . Με την ιδιωτικοποίηση οι κανόνες ασφάλειας μπήκαν σε δεύτερη μοίρα και το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. 

Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες . 


ΠΗΓΗ:poedxb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου