Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αριστερή Πρωτοβουλία: Ψηφίζουμε αριστερά, σοσιαλιστικά- Όχι Ελιά!


Σε ανακοίνωσή της για τη στάση που τηρεί στις επικείμενες εκλογές, η Αριστερή Πρωτοβουλία προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν «αριστερά, δημοκρατικά, σοσιαλιστικά» και αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στην Ελιά, την οποία προφανώς δεν θεωρούν ότι ανήκει σε αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία, καλεί τους ψηφοφόρους να «επιλέξουν με κριτήριο την προοδευτικότητα και την δημοκρατική σοσιαλιστική διαδρομή, εκείνους τους υποψηφίους που μπορούν να προωθήσουν τις πολιτικές που θα εγγυούνται τη καθημερινή αξιοπρέπεια των πολιτών και την υπεράσπιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται» - προφανώς δοκιμάζεται από την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει και η Ελιά!

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ- ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ

Από το 2009 η χώρα μας βιώνει μια γενικευμένη κρίση που οδήγησε τους Έλληνες σε αδιέξοδο, απελπισία και κατάθλιψη. Όλες οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού που κατακτήθηκαν με σκληρές διεκδικήσεις και πολιτικούς αγώνες, ανατράπηκαν με πρωτοφανή κυνικότητα και σκληρή εκβιαστική τακτική.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέστη περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό τις συνέπειες της κρίσης με αποτέλεσμα να καθίσταται εικονική η λειτουργία ενός βασικού πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η τεράστια μείωση των πόρων σχεδόν κατά 60%, η μεγάλη μείωση του προσωπικού και η διαφαινόμενη συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών, διαγράφουν τις δυσκολίες αλλά και τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής και προσπαθεί να αναπτύξει ένα ικανοποιητικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι προσπαθούν να διατηρήσουν ότι απέμεινε όρθιο από το κοινωνικό κράτος. Η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η διαχείριση της καθημερινότητας συνιστούν το ουσιαστικό τους έργο.

Στις επικείμενες εκλογές καλούμαστε να απαντήσουμε πώς και με ποιούς θα αν Αποπληθωρισμό -1,6% εμφάνισε η Ελλάδα τον Απρίλιο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία με -1,3% και η Κύπρος με -0,4%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 0,5% το Μάρτιο σε 0,7% τον Απρίλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,2%. τιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Χρειαζόμαστε νέες, δυναμικές, αυτόνομες και ανατρεπτικές επιλογές που θα συγκρουστούν με την δυσκαμψία της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για να μπορέσει η κοινωνία να ζήσει στην πράξη την δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Γι' αυτό η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τα μέλη της και τους πολίτες να ψηφίσουν με υψηλή συναίσθηση ευθύνης και να επιλέξουν με κριτήριο την προοδευτικότητα και την δημοκρατική σοσιαλιστική διαδρομή, εκείνους τους υποψηφίους που μπορούν να προωθήσουν τις πολιτικές που θα εγγυούνται τη καθημερινή αξιοπρέπεια των πολιτών και την υπεράσπιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου