Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...


Οι Αμερικανοί ήδη από το 1975 
και προφανώς πολύ νωρίτερα, 
γνώριζαν την ύπαρξη 
κοιτασμάτων πετρελαίου 
στο Αιγαίο και ήθελαν 
να τα μοιραστούμε 
με τους Τούρκους.

Αυτό προκύπτει από το απόρρητο έγγραφο-ντοκουμέντο από τον Λευκό Οίκο, με ημερομηνία 25 Απριλίου 1975, το οποίο δημοσιεύει αποκλειστικά η εφημερίδα NEWSBOMB.

Το ντοκουμέντο, στο οποίο καταγράφεται συνάντηση του τότε Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ, του υπουργού εξωτερικών Χένρυ Κίσινγκερ και του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μπρέντ Σκόουκροφτ, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΧΕΠΑ, αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη ότι η χώρα μας κρύβει κάτω από το έδαφος και την θάλασσά της τεράστιο πλούτο.

Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι συγκλονιστικοί. Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών φτάνουν στο σημείο να παροτρύνουν τους Έλληνες να «τα βρουν» με τους Τούρκους και να συνεκμεταλλευθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Πρόεδρος Φόρντ: «Στα άλλα θέματα, το Αιγαίο, τα δικαιώματα στα πετρέλαια, αυτό μπορεί να λυθεί αρκεί να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά...»

Κίσινγκερ: «...με τα άλλα θέματα, Αιγαίο και πετρέλαια, νομίζω ότι μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις»



Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο έγγραφο αποκαλύπτεται επίσης μια ακόμα σημαντική λεπτομέρεια. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Μπρέντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος ασφαλείας των προέδρων Φορντ και Μπους, πρόεδρος του Scowcroft Group, μίας μεγάλης εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων σε κοινές δραστηριότητες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Αμερικανοτουρκικού Συμβουλίου.

Πολλά λέγονται, ακόμα περισσότερα γράφονται, από θεωρίες συνωμοσίας μέχρι και παραπληροφόρηση, για τα κοιτάσματα πετρελαίου που κρύβει το Αιγαίο. Θα υπάρξουν λοιπόν πολλοί, μετά την αποκάλυψή της NEWSBOMB, που θα αμφιβάλλουν ότι κάτω από τα νερά του Αιγαίου «παίζεται» χοντρό παιχνίδι δισεκατομμυρίων;

Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, ενώ γνώριζαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου δεν έκαναν τίποτα για να τα αντλήσουν; Ποιοι τους εμπόδιζαν; 

Γιατί πρέπει να κρυώνουν οι περισσότεροι Έλληνες με το πανάκριβο πετρέλαιο που εισάγουμε και να μην γίνουμε αυτάρκης χώρα σε ενέργεια;

Γιατί το 1996 απαγορεύτηκε δια νόμου η έρευνα για κοιτάσματα υδραγονανθράκων;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή κ. Φώσκολου για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών, στην περιοχή μεταξύ του Καστελλόριζου και της Νότιας Ρόδου, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει ενεργειακή αυτοτέλεια για πολλά χρόνια, μιας και η ετήσιες ανάγκες της χώρας είναι 375.000 βαρέλια ημερησίως.

Όμως στο ερώτημα γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τον πλούτο μας, γιατί τον υποθηκεύσαμε με τα μνημόνια και ποιος φταίει, η απάντηση είναι γνωστή.
Πηγή: newsbomb

ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου