Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

"Βουτιά" άνω του 6% για την τιμή του φυσικού αερίου, μικρή άνοδος για το αργό


Πτώση άνω του 6% σημείωσε η τιμή του φυσικού αερίου την Τετάρτη, διαγράφοντας μεγάλο μέρος της χθεσινής ανόδου που έφτασε σχεδόν στο 10%. Η μεταβλητότητα είναι αυξημένη ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου έκλεισε με άνοδο για δεύτερη συνεχή ημέρα συναλλαγών, μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του φυσικού αερίου υποχώρησε κατά 34,5 σεντς ή 6,4% στα 5,03 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. 

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 19 σεντς ή 0,2% στα 97,38 δολάρια το βαρέλι.

ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού 

Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 0,4 εκατ. βαρέλια στα 358,1 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,2 εκατ. βαρέλια. Επρόκειτο για την τρίτη συνεχή εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 0,5 εκατ. βαρέλια στα 235 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια στα 113,8 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 86,1%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου