Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Λογαριασμοί μισθοδοσίας: και γλιτώνεις (κατάσχεση) και κερδίζεις (τόκους έως 5%)

Λογαριασμοί μισθοδοσίας: και γλιτώνεις (κατάσχεση) και κερδίζεις (τόκους έως 5%)
Οι λογαριασμοί μισθοδοσίας «αντέχουν» στις πιέσεις από την γενικευμένη πτώση των επιτοκίων. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η «έρευνα αγοράς» από την οποία έρχονται στο φως προϊόντα που αποφέρουν τόκο έως και 5%  έστω και για ένα μικρό μέρος του υπολοίπου. Και δεν ξεχνάμε: δηλώνουμε ποιος  είναι ο μισθοδοτικός μας λογαριασμός για να αποφύγουμε την κατάσχεση του μισθού μας από την εφορία. Ο νόμος που αυξάνει το ακατάσχετο στα 1500 ευρώ δεν ψηφίστηκε ακόμη αλλά που θα πάει, θα κατατεθεί και αυτός…


«Αντέχουν» ακόμα  τα επιτόκια των λογαριασμών μισθοδοσίας καθώς φτάνουν ως το 5%. Μετά τη βουτιά που έχουν κάνει όλα τα επιτόκια σε απλές, αλλά και προθεσμιακές καταθέσεις, τα οποία  δεν υπερβαίνουν το 0,4% και 2,8% αντίστοιχα, τα επιτόκια στους λογαριασμούς μισθοδοσίας «κρατάνε». Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον εφαρμόζονται σε μικρότερα υπόλοιπα.
Και φυσικά αν το υπόλοιπο υπερβεί το ανώτατο όριο που έχει θέσει η τράπεζα, τότε το επιτόκιο μειώνεται αυτόματα στο 0,5% με 0,75%
Συγκεκριμένα:
Η Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό αποδοχών συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων προσφέρει επιτόκιο 3% για τα πρώτα 5.000 ευρώ. Η τράπεζα διπλασιάζει δύο φορές το χρόνο το επιτόκιο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) με αποτέλεσμα το μέσο επιτόκιο να αυξάνεται στο 3,5%.
Η AlphaBankστον λογαριασμό μισθοδοσίας και για υπόλοιπα ως 1.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο 2%.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον λογαριασμό ΤΤ Μισθοδοσία Plusπροσφέρει επιτόκιο 5% για τα πρώτα 3.000 ευρώ.
Η AtticaBankστον λογαριασμό μισθοδοσίας για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους  δίνει επιτόκιο 3% για υπόλοιπα ως 5.000 ευρώ.
Η Γενική Τράπεζα στον λογαριασμό μισθοδοσίας superplusιδιωτικός προσφέρει επιτόκιο 3% για ποσά ως 5.000 ευρώ, και στον λογαριασμό Extraδημοσίων υπαλλήλων 5% για ποσά ως 1.000 ευρώ.
Η Eurobankστον λογαριασμό μισθοδοσίας- σύνταξης  «πάντα νέοι»  για υπόλοιπα μέχρι 5.000 ευρώ, δίνει επιτόκιο 1,75%.
Τέλος η Εθνική Τράπεζα, στο λογαριασμό μισθοδοσίας προσφέρει επιτόκιο 0,5% για υπόλοιπα ως 5.000 ευρώ.
Σημειώνουμε ότι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των λεγόμενων «καταθέσεων μιας ημέρας» (ταμιευτηρίου, όψεως κλπ) των νοικοκυριών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 0,37%. Στις  προθεσμιακές, το μέσο επιτόκιο παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 2,82%.Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 1,81% στο τέλος του 2013.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου