Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ακούει κανείς στην κυβέρνηση τι λέει ο λαός;


Είθισται οι πολιτικοί όταν ασκούν εξουσία να μη δέχονται την κριτική, και μάλιστα καλοπροαίρετη. Δεν βλέπουν τα λάθη τους και τις γκάφες τους και όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς τη βγαίνουν κι από πάνω λέγοντας ότι έχουν κάνει και καλά, επομένως, ας ξεχάσουμε τα κακά.

Αλλά δεν είναι έτσι και όλοι το ξέρουν αυτό. Χίλια καλά να κάνεις, αν γίνει μία τεράστια γκάφα ή μαζευτούν πολλές μαζί, τότε μένουν οι αποτυχίες.

Γι’ αυτό κι εμείς ξαναθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να αντιδρά όταν της ασκούμε κριτική, αλλά να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που τελευταία είναι πολλά.

Τρεις ημέρες πριν, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προσπάθησε να μας γεμίσει με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά. Εμείς είπαμε ότι πρόκειται για λάθος μήνυμα και τα γεγονότα δεν μας διαψεύδουν.

Με το που μπήκε η χρονιά της ελπίδας, της καλύτερης ζωής των Ελλήνων, την εξόδου από τα Μνημόνια, είδαμε αμέσως την… κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ξεκινά η πληρωμή των 25 ευρώ στα νοσοκομεία με το που θα διανυκτερεύει κάποιος για νοσηλεία. «Για όλους, και για τους αλλοδαπούς;», ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός. «Για όλους», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Πολύ αμφιβάλλουμε, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των αλλοδαπών δεν έχει να πληρώσει για να φάει, σιγά μην πάει να δώσει 25 ευρώ. Για να θυμίσουμε επίσης, τους Βούλγαρους και τους Σκοπιανούς που έρχονται άρρωστοι στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας, νοσηλεύονται και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι κοινωνική πολιτική το 25ευρω. Χαράτσι είναι είτε αρέσει στην κυβέρνηση να το ακούει είτε όχι. Ακόμη κι αν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, όφειλαν να το σταματήσουν. Τελεία και παύλα.

Μπαίνει επίσης 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Κι αυτό χαράτσι είναι, θέλετε δε θέλετε.

Έρχονται οι εργολάβοι και αυξάνουν τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους που ακόμη δεν έχουν γίνει. 56 ευρώ για να πας και να γυρίσεις στη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν είναι χαράτσι κ. Χρυσοχοϊδη που έκανες και τη διαπραγμάτευση;

Ενημερωνόμαστε ότι μέσα στο 2014 ξεκινούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες ουσιαστικά σε λίγο καιρό θα εξαφανιστούν. Αυτό προφανώς κάποιοι το ονομάζουν κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη.

Επίσης, μας λένε ότι θα μπουν 3 ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ ως ανταποδοτικό για τη ΝΕΡΙΤ του κ. Καψή. Ανταπόδοση για ποιο λόγο; Για το έκτρωμα που βλέπουμε; Δεν το θέλουμε κύριοι, αφαιρέστε μας τα τρία ευρώ.

Ακόμη, μαθαίνουμε ότι είναι υπό αναστολή, αλλά πιθανόν να γίνει κάποια στιγμή η αύξηση έως 157% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί η αύξηση να φτάσει ως 18 ευρώ το τετράμηνο ή 9 ευρώ για κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ. Ωραία κοινωνική πολιτική. Ωραίο 2014 αισιοδοξίας και ανάπτυξης.

Κι ας μη μιλήσουμε για τους νέους φόρους και τις επιβαρύνσεις που θα έλθουν με τις νέες φορολογικές δηλώσεις. Τα «κόλπα» με τις αποδείξεις και τις κλίμακες, τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με 26% ή την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, όπως οι τόκοι για στεγαστικά δάνεια κ.λπ.

Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζεται το… δράμα με το πετρέλαιο θέρμανσης και την αιθαλομίχλη και ακόμη περιμένουμε το φθηνό ρεύμα. Μη βιάζεστε κύριε Μανιάτη, την άνοιξη που θα σβήσουμε τα καλοριφέρ…

Από την άλλη πλευρά χαρίζουν το φόρο 20% στις διαφημίσεις των καναλαναρχών. Παράλληλα, αν και μνημονιακή υποχρέωση, δεν βάζουν φόρο 1 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως έκτακτο μέτρο ενώ σκέφτονται να μειώσουν και τις εργοδοτικές εισφορές αφήνοντας μια τεράστια μαύρη τρύπα, και άγνωστο είναι πως αυτή θα καλυφθεί από τα Ταμεία.

Αν όλα τα παραπάνω κύριοι της κυβέρνησης σας κάνουν να αισιοδοξείτε, τότε… ευτυχές το νέο έτος. Όμως, αν βγείτε από τα γυάλινα κλουβιά σας και ακούσετε τι λέει ο κόσμος, τότε θα τρέχετε να κρυφτείτε.

Κι αυτά που λέμε δεν είναι κακοπροαίρετη κριτική. Είναι αυτά που λέει καθημερινά ο λαός και ψάχνει τρόπο να τα εκφράσει. Και οι κάλπες πλησιάζουν…
  
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου