Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Βουτιά 3% για το αργό


Βουτιά σημείωσε το αργό την Πέμπτη, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους με την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και την αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη να οδηγούν το συμβόλαιο σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 2,98 δολ. ή 3% κλείνοντας στα 95,44 δολ. στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση για το συμβόλαιο από το Νοέμβριο του 2012. 

Το Bloomberg News μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Λιβύη είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή σε μια περιοχή που είχε καταληφθεί από διαδηλωτές. 

Αντιπρόσωποι των διαδηλωτών στις εγκαταστάσεις της Al Sharara, δυναμικότητας 300.000 βαρελιών την ημέρα, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για περίοδο δύο εβδομάδων καθώς κατέληξαν σε συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές επέλεξαν να κρατήσουν αμυντική στάση ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ αύριο από την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας. 

Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 2,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών στη Wall Street Journal.


ΠHΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου