Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΧΑ: Οι 29 όμιλοι που νίκησαν την κρίση!



Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων υποχρεώθηκε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα το 2012, και μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα βιωσιμότητας. 

Παρ' όλα αυτά, επεξεργαζόμενοι στοιχεία της περιόδου 2008-2012 καταλήξαμε σε 29 εισηγμένες που είτε κατάφεραν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών τους επιδόσεων. 

Πολλές από αυτές μάλιστα πολύ πιθανόν να καρπωθούν τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όποτε αυτή ξεκινήσει.  

 Ελληνικά Πετρέλαια: Μέσα στην τετραετία προχώρησε σε σημαντικές επεκτατικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα στην εξαγορά των πρατηρίων της BP και στην υλοποίηση μεγάλου επενδυτικού προγράμματος στο διυλιστήριο της Ελευσίνας. 

 Motor Oil: Ο εισηγμένος όμιλος τη συγκεκριμένη τετραετία όχι μόνο αύξησε την παραγωγική του δυναμικότητα μέσω επενδύσεων, αλλά διεύρυνε και την παρουσία του στον εμπορικό χώρο με την εξαγορά των πρατηρίων της Shell. Το πρόβλημα του συνδυασμού αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας και μειωμένης εγχώριας ζήτησης (λόγω της κρίσης) το αντιμετώπισε επιτυχώς μέσα από αυξημένες εξαγωγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου