Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μυτιληναίος:Η ΔΕΠΑ δεν είναι ΟΠΑΠ



Το θέμα δεν είναι ποιος θα αγοράσει τη ΔΕΠΑ, αλλά σε τι τιμές θα πουλά το φυσικό αέριο. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τους Έλληνες καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα το ακριβότερο αέριο στην Ευρώπη και βεβαίως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν το σημερινό κρατικό μονοπώλιο γίνει ιδιωτικό. 

Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου Ευάγγελος Μυτιληναίος περιέγραψε τις θέσεις του αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

Το κόστος της ενέργειας για τον όμιλο, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο, έχει καταστεί κυρίαρχο θέμα.

Όπως τόνισε μάλιστα ο ίδιος, οι εξελίξεις στο ζήτημα αυτό θα αποτελέσουν το βασικό κριτήριο για τη διατήρηση της μονάδας ηλεκτρόλυσης του Αλουμινίου, αλλά και για ευρύτερη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του. 

Ειδικότερα ο κ. Μυτιληναίος απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων αναφορικά με την εξέλιξη της διαιτησίας με τη ΔΕΗ, η οποία και θα προσδιορίσει την τιμή που θα αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια το Αλουμίνιο, επισήμανε ότι «αν το αποτέλεσμά της είναι δυσμενές για τη μεταλλουργία, τότε θα πρέπει να κάνουμε πολύ σοβαρές σκέψεις για το μέλλον της μονάδας ηλεκτρόλυσης».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου