Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο: Χαρίζουν μισό δις ευρώ στη Hochtief από ΦΠΑ και πάνω από 1 δις εργοδοτικές εισφορές την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν!


20130507-183329.jpg
ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΜΑΚΕΤΟ”, ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΟ!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ SIEMENS! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
Υπάρχει επίσης και αποθετική ζημιά αφού λόγω των εξωφρενικών χρεώσεων, κατάντησαν ένα αεροδρόμιο γεωπολιτικής αξίας σε… τοπικής εξυπηρέτησης!
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Όμως είναι απορίας άξιον, πως μια εταιρία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα, μπορεί να προβαίνει σε πώληση της περιουσίας της στην ίδια χώρα. Μήπως τηρούνται δύο μέτρα και 
δύο σταθμά;

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η Hochtief, χρωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της iTabloid, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση λέει πως το ίδιο ποσό φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και έτσι αν είναι, η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με ΟΛΕΣ τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου