Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μεξικό: Τραγωδία από έκρηξη φορτηγού που μετέφερε επικίνδυνο φορτίο


Μεξικό: Τραγωδία από έκρηξη φορτηγού που μετέφερε επικίνδυνο φορτίο
Η έκρηξη σημειώθηκε σε προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας, ενώ η εφημερίδα Ελ Γιουνιβερσάλ ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 23, επικαλούμενη αναφορές της αστυνομίας.
Ο Εφρέν Ρόγιας, υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας του Μεξικού, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 10 παιδιά, ενώ 45 κατοικίες και 16 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εξ αυτών αναμένεται να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβουν ειδική θεραπεία.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Ορισμένα από τα θύματα βρίσκονταν στα σπίτια τους όταν έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, το φορτηγό είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, όταν προσέκρουσε σε ένα τοίχο και το φορτίο του από υγροποιημένο αέριο εξερράγη.
«Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη κάτι που μας έκανε να πεταχτούμε από τα κρεβάτια μας. Το σπίτι μας κλυδωνίστηκε και η ζημιά που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές, δήλωσε αξιωματούχος της πολιτείας του Μεξικού.
Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ενώ στήθηκαν άμεσα καταλύματα έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πιένα Νιέτο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του ατυχήματος.

 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου