Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Πώς η εφορία θα "ξεσκονίσει" τις δαπάνες για δάνεια και κάρτες



Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης

Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει επιτέλους το σύστημα και θα μπορούμε να αρχίζουμε να στέλνουμε φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Επειδή τα πράγματα έχουν «σφίξει» πλέον , θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να συμπληρωθούν σωστά οι φορολογικές δηλώσεις , και ειδικά το Ε1.

Πέρα από την σωστή συμπλήρωση του Πίνακα 6, με τα πληροφοριακά στοιχεία, (τόκοι, αμοιβές μελών Δ.Σ., αμοιβές εταίρων ΕΠΕ, δάνεια, μερίσματα από μετοχές και κέρδη νομικών προσώπων που έχουν φορολογηθεί στις εταιρίες κ.λπ), που για πρώτη φορά φέτος συμπληρώνεται υποχρεωτικά (ν.4110/23.1.2013), σωστά πρέπει να συμπληρωθούν και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται.

Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές οι φορολογούμενοι να «ξεχνούν» να δηλώσουν δόσεις από δάνεια ή άλλες δαπάνες που ανεβάζουν τα τεκμήρια καθώς και έσοδα που εισπράττουν από κάποιες πρόσθετες εργασίες που κάνουν. Η αιτιολογία μέχρι τώρα ήταν «έλα τώρα ποιος θα τα βρει»!

Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν , μιας και ο μεγάλος αδελφός καραδοκεί και διασταυρώνει.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου