Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού»




«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και κανένας δεν δικαιούται να τον εκμεταλλευτεί με απευθείας αναθέσεις. Η αξιοποίησή του θα γίνεται πάντα με διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς», τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σε δήλωσή του αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

  Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Μανιάτης και ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσαν άδεια εξόρυξης ζεόλιθου σε ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Εβρου, ενώ όπως επισημαίνει, η Ελλάδα εισάγει ζεόλιθο από τη Βουλγαρία, όπου τα κοιτάσματα εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία «S&B», μέλος του δ.σ. της οποίας είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

  Ο κ. Μανιάτης σημειώνει πως ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης έχει αποσταλεί με δική του πρωτοβουλία πριν από έναν χρόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

  Επισημαίνει ακόμη πως όλες οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου (από το 2007 έως σήμερα) και όλες οι υπηρεσιακές ηγεσίες έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις στην εκμετάλλευση του Ζεολίθου.

  «Αυτό ελπίζω ότι θα γίνει και στο μέλλον», αναφέρει και καταγγέλλει ότι πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που επιθυμούν την κερδοσκοπία σε βάρος του εθνικού πλούτου και ασκούν πιέσεις. 

  Ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει επίσης ότι η πλήρης νομική τεκμηρίωση της απαγόρευσης για απευθείας ανάθεση, υπάρχει σε πρόσφατη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο οποίο απεστάλη για γνωμοδότηση με πρωτοβουλία μου ο πλήρης φάκελος. Και δυστυχώς, συμπληρώνει,  ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει, με ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, παρά και την πρόσφατη εντολή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας.

  «Όλα τα υπόλοιπα σχόλια περιττεύουν», καταλήγει με νόημα στη δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου