Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επικίνδυνα παιχνίδια με τα ΕΛΠΕ



Οι εξελίξεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων είναι ταχύτατες και δυστυχώς μόνο κακές ειδήσεις περιέχουν.

Μετά την ουσιαστική κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας πετρελαιοειδών, με τη συναίνεση και του εκπροσώπου της ΕΛΠΕ στη δημόσια διαβούλευση στη Βουλή και μετά την αλλαγή του καταστατικού της ΕΛΠΕ που επιτρέπει την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου. ανακοινώθηκε  ότι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ   αναλαμβάνει ο «γνωστός» σε όλους μας στην ΕΛΠΕ Σταυρίδης, πρόσφατα «πολιτευτής» των ακραίων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων, του Τζήμερου και του Μάνου και στη συνέχεια υποψήφιος της ΝΔ. Και για όσους δεν τον θυμούνται είναι ο άνθρωπος που σαν Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε την πώληση των ΕΛΔΑ στους Κορεάτες κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον  Μητσοτάκη το 1992. Δουλειά που προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Τσοχατζόπουλο το 2003 με τον όμιλο Λάτση.
Οι παλιότεροι συνάδελφοί μας θα μπορούσαν να μας διηγηθούν τη χυδαιότητα και τη συμπεριφορά του «manager Σταυρίδη» κατά τη διάρκεια των απεργιών, το κλείσιμο της πύλης, τις απολύσεις και το ρόλο των «συμβούλων αποκρατικοποίησης» που κάλεσε να αποτιμήσει τα ΕΛΔΑ. Τότε που πάλι βάφτιζαν το ξεπούλημα «επενδύσεις και ανάπτυξη». Τότε που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι πέρα από κομματισμούς αντιτάχθηκαν και νίκησαν στο ξεπούλημα των ΕΛΔΑ. Τότε που ο εν λόγω αδίστακτος manager που αγνοούσε ακόμα και το χρώμα του πετρελαίου έτρεχε στα σαλόνια των «επενδυτών» και στις παραλιακές βίλες για να ξεπουλήσει τα ΕΛΔΑ.
Βεβαίως μετά την σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση  υπήρξε άμεση απάντηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη που δήλωσε στη Βουλή  ότι «Βεβαίως ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν τρέφαμε ποτέ αυταπάτες για το ρόλο των διορισμένων από την τριμερή κυβέρνηση και την τρόικα στο ΤΑΙΠΕΔ. Η δημόσια περιουσία, μοχλός και εργαλείο ανάπτυξης για την χώρα, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο στα χέρια τους. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου προέδρου του ΔΣ και ότι θα αγωνιστούμε για να κλείσουμε το δρόμο στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους».

Μάλιστα, πριν καν στεγνώσει το μελάνι όσον αφορά την προαναφερόμενη  διαδοχή, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΛΠΕ κος Κομνηνός ,  στον απόηχο της επίσκεψης Σαμαρά στην Τουρκία κάλεσε μόλις χθες τους Τούρκους επενδυτές  να επενδύσουν στην αποκρατικοποίηση της ΕΛΠΕ.
.Αλήθεια σαν εκπρόσωπος ποιού τους κάλεσε ο κος Κομνηνός;
Του Ελληνικού Δημοσίου; Του ομίλου Λάτση; Άλλων τρίτων  συμφερόντων ;
Υπήρξε παρότρυνση από τον πρωθυπουργό και συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.; Λειτούργησε σαν «λαγός» άλλων συμφερόντων – τρίτων επενδυτών ;
Νομίζαμε ότι ο θεσμικός και καταστατικός ρόλος του είναι η ενασχόλησή του με τη λειτουργία της εταιρείας, την ανάπτυξή της, την αξιοκρατία, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος την ομαλή προμήθεια αργού  και την τροφοδοσία της αγοράς  και όχι με θέματα που δεν αποτελούν απλά επικίνδυνα παιχνίδια για τα ΕΛΠΕ αλλά συνολικά για τη χώρα.
Τι λένε αλήθεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ και αυτοί που τον διόρισαν ;
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Γίνεται πλέον καθαρό και στον πλέον καλόπιστο ότι η τρικομματική κυβέρνηση, μέσα στα αδιέξοδά της, ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια . Η χώρα μπορεί να μείνει χωρίς αποθέματα ασφαλείας και χωρίς διυλιστήρια και ειδικά σε περίοδο κρίσης και έντασης στην περιοχή.
Το θέμα παίρνει πλέον εθνικές διαστάσεις, διαστάσεις εθνικής μειοδοσίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ανατρέψει την πολιτική αυτή να μην επιτρέψει όχι απλά το ξεπούλημα της ΕΛΠΕ και όλης της ενεργειακής υποδομής αλλά να πράξει και το πατριωτικό καθήκον της υπεράσπισης της χώρας.

Δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις και ανούσιες διαφωνίες.
Είναι καθήκον εθνικό και δημοκρατικό να τους ανατρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Αύριο ίσως να είναι αργά.                                                 
Π.Κ.ΣΥΡΙΖΑ ΕΛ.ΠΕ. 
ΠΗΓΗ:metaixmio-gv.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου