Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θεωρίες και πραγματικότητα για την ΚΑΒΑΛΑ OIL




Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται πλήθος ισχυρισμών και ανυπόστατων κατηγοριών με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής μας ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E., το οποίο σύντομα θα αντικατασταθεί. 

Ταυτόχρονα, τα μέλη του Δ.Σ. προβαίνουν σε περίεργες «πρωτοβουλίες» που δημιουργούν επιχειρησιακά αδιέξοδα και τετελεσμένα. Παράλληλα, επιδίδονται σε πλήθος επιλεκτικών αναληθών διαρροών με σκοπό την εντύπωση και όχι την ενημέρωση, με στόχο την σπίλωση και τον εξευτελισμό προσώπων και θεσμών, θεωρώντας προφανώς ότι τα μέλη του Δ.Σ. είναι πάνω από την Βουλή των Ελλήνων, το ΥΠΕΚΑ, το Νομικό Συμβούλιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους Βουλευτές, την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Έτσι, «Πρωτοβουλίες» όπως: 
Η συντονισμένη προσπάθεια εκβιασμού της μητρικής Εταιρείας για να προβεί σε πώληση των μετοχών της σε επενδυτή «φάντασμα”. 
Η ομηρεία εργαζομένων που κατά την «υπερήφανη» δήλωση μελών του Δ.Σ. «τους κρατά απλήρωτους για να τους κρατά στα κάγκελα». 
Η προσπάθεια απόσυρσης της τροποποίησης της Σύμβασης για την εναρμόνισή της με την ισχύουσα νομοθεσία περί υδρογονανθράκων, ο κοινός δηλαδή κόπος είκοσι και πλέον μηνών, με άμεσο τον κίνδυνο λήξης των αδειών σε μόλις 97 ημέρες, βάσει της τελευταίας πενταετούς παράτασης. 
Οι συνεχείς εκβιασμοί και απειλές προς βουλευτές και άλλους εκπροσώπους θεσμικών φορέων, ακόμα και σημερινών υπουργών, προτρέποντάς τους σε πράξεις ενάντια στις απόψεις τους με την απειλή ότι «θα χυθεί αίμα». 
Η καταγγελία στην Standard Chartered Bank, την τράπεζα δηλαδή με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης και μέσω της οποίας εισπράττονται τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου. 
Η επ’ αόριστον αναβολή της φόρτωσης πετρελαίου, από την οποία εξαρτώνται πληρωμές οφειλών και μισθών. 
Το συνεχές σαμποτάρισμα συνεργασιών - όπως εκείνη με μεγάλη διεθνή εταιρεία της πετρελαϊκής βιομηχανίας – καθώς και της διενέργειας ελέγχων για την βελτιστοποίηση των εργασιών και της λειτουργίας της Εταιρείας, 
μας οδήγησαν στην πλήρη απόσυρση της εμπιστοσύνης μας στα μέλη του Δ.Σ. και στην λήψη μέτρων για την προστασία ατόμων (εργαζομένων, συνεργατών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, κ.λπ.) και την αποτροπή ακόμα πιο δυσάρεστων καταστάσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία και την βιωσιμότητα της Εταιρείας. 

Την Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, ζήσαμε την τελευταία «πρωτοβουλία», μια συνέντευξη Τύπου όπου όλοι πλέον πείστηκαν ότι τα σχέδια της Ομάδας των Τεσσάρων περιλαμβάνουν «το τίποτα και την αβεβαιότητα». 

Παράλληλα, συνειδητοποίησαν και εκείνοι ότι δεν πείθουν κανέναν και ότι η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, εκεί που την οδήγησαν με τις πράξεις τους, αποκόπτεται πλήρως από το αντικείμενό της: την παραγωγή και πώληση πετρελαίου, από τους μεγάλους προμηθευτές που ζητούν νόμιμες εγγυήσεις και εν τέλει, μένει χωρίς έσοδα και συμμάχους. 

Απαντώντας στις πλείστες θεωρίες με αποδείξεις σημειώνουμε τα εξής: 
«Δεν έχουν λεφτά.» 
Ήρθαμε στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ με σκοπό να μείνουμε και να αξιοποιήσουμε τον εθνικό ορυκτό μας πλούτο. Επενδύσαμε - σύμφωνα και με το πιστοποιητικό της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας Grand Thornton - μέχρι σήμερα το ποσό των €150.000.000. 
«Παίρνουν τα λεφτά και τα πάνε στην Αθήνα…» 
Το 83% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου την τελευταία πενταετία έχει διατεθεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Βάσει της Έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών έχουν καταβληθεί €184.000.000 ή €36,8 εκατομμύρια το χρόνο σε λειτουργικά έξοδα της Καβάλα Oil, πέραν των €108 εκατομμυρίων που κόστισαν οι γεωτρήσεις. 
«Θα απολύσουν τους εργαζόμενους και θα φέρουν μισθούς πείνας» 
Μένοντας στα γεγονότα και όχι σε δήθεν «προθέσεις», την τελευταία πενταετία: 
Δεν έγινε ούτε μια απόλυση, αντίθετα πραγματοποιήθηκαν 85 προσλήψεις. 
Δεν έγινε καμία μείωση στους μισθούς και στις πρόσθετες παροχές των εργαζομένων. 
Έχουμε, εγγράφως, δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. 
«Τους βρήκαμε επενδυτή και αυτοί έφυγαν.» 
Επιβεβαιώνουμε ότι πράγματι, ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ την πρόταση πώλησης της Εταιρείας στον επενδυτή «φάντασμα», η οποία μας κατατέθηκε αίφνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου, καθώς: 
Ούτε ήρθαμε για «να πουλήσουμε και να κονομήσουμε», 
Ούτε ενδίδουμε σε απειλές συνδικαλιστικού τσαμπουκά, 
Ούτε πρόκειται να εμπλακούμε σε ύποπτες συναλλαγές με σκοτεινές προεκτάσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 
«Χρωστάνε στην αγορά της Καβάλας €30 εκατομμύρια.» 
Έχουμε πετρέλαιο αξίας €15 εκατομμυρίων στις δεξαμενές και το οποίο η σημερινή Διοίκηση εκβιαστικά αρνείται να φορτώσει.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου