Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Guardian - Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε! Καμία πραγματική ανάκαμψη στην Ελλάδα! Επίπλαστη η αλλαγή κλίματος - Είναι παιχνίδι τακτικής... με στόχο να δικαιολογηθεί η λιτότητα και η θεραπεία σοκ στην οποία έχει υποβληθεί η Αθήνα


"Κάθε συζήτηση για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι πρώιμη! Πρόκειται απλά για μια στρατηγική που απώτερο στόχο έχει να δικαιολογήσει την εφαρμογή της λιτότητας!".
Τα ανωτέρω διαμηνύει σε άκρως αυστηρό ύφος, με νέο δημοσίευμά της, η Guardian, επιχειρώντας να περιγράψει από τη δική της οπτική γωνία τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. 
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, πολιτικοί και τραπεζίτες επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο πως η Ελλάδα αλλάζει... Αλλά πόσο πραγματική είναι η ανάκαμψη; διερωτάται ο αρθρογράφος του επίμαχου δημοσιεύματος. Και προειδοποιεί:  Είναι όλα θέμα τακτικής! Μόνη εξήγηση... η ανάγκη να δικαιολογηθεί η θεραπεία σοκ στην οποίαν υποβάλλεται η Ελλάδα!
"Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αθήνα έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει τους πάντες πως οι άσχημες ημέρες για την ελληνική οικονομία αποτελούν πλέον παρελθόν", επισημαίνει η Guardian, για να τονίσει: Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μιλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί για το ελληνικό success story. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλούν διαρκώς για αλλαγή σελίδας. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι συστήνουν προς πάσα κατεύθυνση πως όλοι πρέπει να ξεχάσουμε το περίφημο Grexit (έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) και το αντικαταστήσουμε με το νέο...  Greecovery (ανάκαμψη της Ελλάδας). 
Αλλά, όπως διαμηνύει στη συνέχεια η εφημερίδα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού: Εάν η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης και της Ουάσιγκτον μπορεί να ισχυριστεί πως έσωσε την Ελλάδα, τότε θα μειωθεί η σφοδρή κριτική που ασκείται για τις πολιτικές λιτότητας που υιοθετούνται σε ολοένα και περισσότερες χώρες. 
"Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μπροστά σε μιια ακόμη μεγάλη αλήθεια: Η ελληνική οικονομία παραμένει ακόμη ασθενική και άρρωστη", προσθέτει η Guardian, επικαλούμενη την πρόσφατη εκτίμηση του ΟΟΣΑ, πως η Ελλάδα δεν θα  επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, αλλά αντίθετα θα καταγράψει ύφεση 1,2%.... 
"Αυτό τελικά είναι το σλόγκαν του 21ου αιώνα: Η εγχείρηση πέτυχε, αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε!", καταλήγει η εφημερίδα. 
ΠΗΓΗ:.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου