Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ Στο ILO η παραβίαση από τη χώρα μας διεθνών συμβάσεων εργασίας


Στην 102η Σύνοδο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στη Γενεύη, θα συζητηθεί η προσφυγή της ΓΣΕΕ για την παραβίαση μέσω των μνημονιακών μέτρων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.
Ήδη οι ελεγκτικές επιτροπές του Ι.L.O, με πρόσφατη την Eπιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχουν επισημάνει στις εκθέσεις τους, ότι με τις μνημονιακές νομοθετικές παρεμβάσεις, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι δίκαιοι όροι αμοιβής και εργασίας, ο κοινωνικός διάλογος για την άσκηση πολιτικών απασχόλησης και ασφάλισης.
Η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατατέθηκε το 2010 και η έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας είναι η 5η κατά σειρά έκθεση-καταπέλτης για τη χώρα μας την οποία συνέταξε το Ι.L.O.
Η ΓΣΕΕ και το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων της χώρας, σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ασυμβατότητα με το ελληνικό Σύνταγμα και τις κυρωμένες Διεθνείς Συμβάσεις εργασίας των μέτρων σε βάρος της συλλογικής αυτονομίας, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα, παρουσιάζοντας επικαιροποιημένη την προσφυγή της Συνομοσπονδίας κατά των μνημονιακών μέτρων στην επικείμενη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας.
Καλούμε εκ νέου το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει το νέο αυτό διεθνές νομολογιακό δεδομένο, να αναγνωρίσει την παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος και των θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και να ακυρώσει τα μέτρα που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, προσβάλλοντας βάναυσα κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Σας επισυνάπτουμε περιληπτικά το περιεχόμενο της σχετικής έκθεσης η οποία θα συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο των επιχειρημάτων της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου