Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ιδού όλα τα φετινά τεκμήρια και πως αμφισβητούνται!!

Ιδού όλα τα φετινά τεκμήρια και πως αμφισβητούνται!!
Δυστυχώς και φέτος οι περισσότεροι από εμάς δεν θα φορολογηθούμε με βάση το πραγματικό μας εισόδημα, αλλά με βάση το ποσό που προκύπτει από τα φουσκωμένα τεκμήρια που έχει υπολογίσει για εμάς η εφορία.
Και ξανά δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η πραγματική δαπάνη είναι μικρότερη από την αντικειμενική δαπάνη, αφού ζούμε σε μία περίοδο που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί, που η ανεργία καλπάζει και που τα αφορολόγητα ότι έχουν καταργηθεί επί της ουσίας. Ασχετα λοιπόν αν έχουμε ή όχι εισόδημα η εφορία έχει αποφασίσει να μας τα «πάρει». Όμως σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οικονομικών δίδεται η δυνατότητα να αμφισβητηθούν τα τεκμήρια αρκεί να το αποδείξουμε στον έφορο.
Τα τεκμήρια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Τα Τεκμήρια Δαπανών Διαβίωσης και τα Τεκμήρια Απόκτησης Περιουσιακών Στοιχείων. Στο άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 3986/2011, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ετήσιων αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για τις κύριες και τις δευτερεύουσες κατοικίες, για τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ., για τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης καθώς και για τις εξωτερικές και εσωτερικές δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες).
 Τα τεκμήρια, όπως ισχύουν για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012), είναι τα ακόλουθα.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου