Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μπροστά στα πάθη του Αγγελόπουλου προέχουν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων.

 

Οι κύριοι της Χαλυβουργικής είναι πλέον επικίνδυνοι.

Με τη στάση τους διακυβεύουν την κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής  του Θριασίου Πεδίου.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες του Θριασίου Πεδίου που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες τείνει να γίνει η απαρχή του ντόμινο για την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού με την συμπεριφορά και την τακτική τους.

Εδώ και καιρό προχωρεί σε μειώσεις προσωπικού μέσω του έντεχνου τεχνάσματος των οικειοθελών αποχωρήσεων με κίνητρα.

Ο θεός όμως να τις κάνει οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Αφού με τρομοκρατία και με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για να αποχωρήσουν οικειοθελώς και ως αντάλλαγμα θα εισπράξουν κάτι παραπάνω ως αποζημίωση.

Το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις, και με  τη συμπαράσταση των εργαζομένων όλου του Θριασίου δημιούργησαν ανάχωμα στις πρακτικές αυτές και ανάγκασαν τον μεγαλοβιομήχανο Αγγελόπουλο να αναστείλει προς το παρόν τις αδίσταχτες και βάναυσες συμπεριφορές ενάντια στους συναδέλφους μας.

Στη συνέχεια η οικογένεια Αγγελόπουλου κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν  ρίξει όλο το ειδικό βάρος τους  στην ομάδα μπάσκετ την οποία ηγούνται , έρχονται  τώρα πιο δυναμικά,  πιο αποφασιστικά αλλά και πιο βάρβαρα.

 Θέλουν να  βγάλουν  τα σπασμένα για την κατάκτηση του finalfour.

 Θέλουν να πληρώσουν αναίμακτα πριμ και μισθούς στους  καλοπληρωμένους μπασκετμπολίστες της ομάδας τους,   και όλα αυτά  στις πλάτες των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Χαλυβουργική.

Πάντως οι οικογένεια Αγγελόπουλοι μας δικαίωσαν στον απόλυτο βαθμό. Σε  προηγούμενο δελτίο τύπου είχαμε καταγγείλει ότι τα θέλουν  όλα, μονά ζυγά δικά τους.

 Ότι το μόνο που τους  ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετούν  τα πάθη τους  .

Δυστυχώς για μας και τους συνάδελφους,  μας δικαίωσαν.   

Τώρα έρχονται  πάλι  έτσι ξαφνικά από το πουθενά και χωρίς καμιά ενημέρωση ως όφειλαν,   στο σωματείο των εργαζομένων, ανακοίνωσαν   σήμερα 7 απολύσεις συναδέλφων, αδιαφορώντας γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Με το έτσι θέλω αποφασίζουν   για τις τύχες των συναδέλφων μας χωρίς συνεννόηση, χωρίς ειδοποίηση,  χωρίς καμία ενημέρωση,  χωρίς ίχνος υποτυπώδης διαπραγμάτευσης. 

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του εργοδότη Αγγελόπουλου και τον καλεί για την ανάκληση των 7 απολύσεων των συναδέλφων μας.

Τον καλούμε να μην είναι αυτός ο οποίος με τις πρακτικές του θα ξεκινήσει το δημιούργημα της εργασιακής ζούγκλας στην περιοχής μας.

Κλείνοντας, καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένους και ενωμένους γύρω από το εργασιακό σωματείο τους.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο των εργαζόμενων , που διεκδικούν

Την ανάκληση των 7 απολυθέντων συνάδελφων
Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Όλοι μαζί θα αποτρέψουμε

Τις περαιτέρω απολύσεις που σχεδιάζει ο Βιομήχανος Αγγελόπουλος
Καθώς και την διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων


Όλοι μαζί θα νικήσουμε τις απαιτήσεις και τα θέλω της οικογένειας του Βιομηχάνου  Αγγελόπουλου. 
ΠΗΓΗ:.ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου