Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απίστευτο αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις - Εμπλοκή και με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Απίστευτο αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις - Εμπλοκή και με τον Ενιαίο Φόρο Α
Στη μεγαλύτερη καθυστέρηση στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύρεται το υπουργείο Οικονομικών, με ευθύνη των δικών του υπηρεσιών, καθώς μετά από όσα έχουν -ή μάλλον δεν έχουν- γίνει, διαπιστώθηκε ότι για να απαλλαγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τη φορολόγηση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ, θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη αυτή θα περάσει σε νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, έτσι ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και μόνο όταν ψηφιστεί θα εκδοθεί η αναλυτική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του φετινού Ε1.

Ακόμα και εάν επιλεγεί όμως η λύση της έκδοσης της εγκυκλίου χωρίς την επίμαχη διάταξη για τους τόκους καταθέσεων, είναι προφανές ότι δεν θα αποφευχθεί η πρωτοφανής καθυστέρηση στη διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων.

Οσον αφορά, δε, στις βεβαιώσεις για το ύψος των τόκων, το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει διαβεβαιώσεις μόνο από τις 4 μεγάλες τράπεζες ότι θα αποστείλουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικό αρχείο, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταθέτες θα πρέπει να τις αναζητήσουν μόνοι τους.

Σε εμπλοκή οδηγείται και ο σχεδιασμός του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ακόμα σε θέση να εκπονήσει σενάρια, με βάση τις εισηγήσεις της διακομματικής επιτροπής για την πλήρη απαλλαγή των κατ' επάγγελμα αγροτών, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για την Τρίτη σύσκεψη, να αναβληθεί για την Τετάρτη.

Τη δυστοκία των κομμάτων και του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείεται να «κόψει» ως Γόρδιο Δεσμό η Τρόικα, η οποία έχει διαμηνύσει ότι περιμένει από το νέο Φόρο ούτε μισό ευρώ λιγότερο από τα 3,1 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου