Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Απολύουν και τους τελευταίους 6.000 συμβασιούχους


Σε απολύσεις 6.000 συμβασιούχους υπαλλήλων του Δημοσίου προχωρά έως το 2014 η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προωθεί νομοθετική-εξπρες με σκοπό να μπεί τέλος «στις προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις», καθώς με αυτές πολλοί συμβασιούχοι του Δημοσίου παραμένουν στη θέση τους αφού δικαιώθηκαν δικαστικά.

Σύμφωνα με το «’Εθνος», η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Επί του παρόντος εκκρεμούν στη δικαιοσύνη περίπου 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων που έχει λήξει η σύμβασή τους και επέστρεψαν στις θέσεις που κατείχαν με προσωρινές διαταγές. Με τα νέα δεδομένα, οι περισσότεροι εξ αυτών θα μείνουν εκτός Δημοσίου.

«Δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος. Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. Κατά τα άλλα δεν λέει πως πρέπει να απολυθούν.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου