Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η GLOBAL-ENERGY εγκατέστησε φ/β σε σχολεία με χορηγία των ΕΛΠΕ




Η GLOBAL-ENERGY Solutions Ltd ανέλαβε τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων Φωτοβολταϊκών Συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επί της στέγης τεσσάρων σχολικών μονάδων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και του Δήμου Δέλτα, έργο το οποίο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.
Οι παραπάνω εγκαταστάσεις αφορούν φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος 10 KW η καθεμιά, από τις οποίες οι δύο τοποθετήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το 3ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο Κορδελιού και οι άλλες δύο στο Γυμνάσιο Καλοχωρίου και το Λύκειο Νέας Μαγνησίας. Οι εγκαταστάσεις αυτές καλύπτουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών καταναλώσεων των σχολικών μονάδων και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των εξόδων λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου οι οικονομικές δυσκολίες επέφεραν ανεπιθύμητα αποτελέσματα τόσο στα περισσότερα νοικοκυριά όσο και στους προϋπολογισμούς των δήμων. Τα επιπλέον οφέλη των εγκαταστάσεων αυτών είναι η αποφυγή έκλυσης αερίων ρύπων και η εξοικονόμηση έκλυσης 52 περίπου τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, παραγόντων που ευθύνονται για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.
Η  GLOBAL-ENERGY Solutions Ltd ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αδειοδοτική διαδικασία με την απρόσκοπτη συνεργασία των υπευθύνων των δημοτικών υπηρεσιών. Οι επιβλέποντες μηχανικοί της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ταχύτητα απόκρισης της εταιρείας στα χρονικά πλαίσια που ετέθησαν, αλλά και με την ποιότητα κατασκευής και τη λήψη και εφαρμογή υψηλού επιπέδου μέτρων προστασίας του προσωπικού και της περιουσίας.
Οι Δήμαρχοι δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφενός μεν προστατεύεται το περιβάλλον και αφετέρου συμβάλλουν στην εξοικονόμηση εξόδων. Επιπλέον, οι μαθητές μαθαίνουν για την χρησιμότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην καθημερινότητά τους. Στόχος των Δήμων είναι η επέκταση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών και σε άλλες σχολικές μονάδες και κτίρια του Δήμου, ώστε να συνεχίσουν τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση δαπανών. Τη διαχείριση των εσόδων από τα φωτοβολταϊκά θα έχουν οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές.

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου