Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στη Βουλή δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Οικονομικώ​ν Δ. Κουσελά


Στη Βουλή δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Οικονομικώ​ν Δ. Κουσελά
Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υφυπουργός, φέρεται ότι είχε ζητήσει να παγώσει ο έλεγχος εταιρείας πετρελαιαγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ) ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η εταιρεία, στην οποία συμμετείχαν και τα ΕΛΠΕ και μετέφερε πετρέλαιο στα Σκόπια υπέβαλλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες.
Ο ελεγκτής (και καταγγέλλων) όμως διαπίστωσε ότι όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρεία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Δόθηκε μάλιστα και εντολή για περαιτέρω έρευνα για τα έτη 2006-10 και διαπιστώθηκε επιπλέον οφειλή ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ!
Η εταιρεία έσπευσε αρχικά να καταβάλλει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ αλλά αντέδρασε για την καταβολή των υπολοίπων χρημάτων. Τότε φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να παρενέβη ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς για να παγώσει ο έλεγχος εν αναμονή της ψήφισης τροπολογίας η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρείας πετρελαιοειδών.
Η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εφοριακό, η εταιρία πήρε πίσω τόσο τα 5,7 εκατομμύρια που αρχικά κατέβαλλε, ενώ ανακλήθηκαν και οι καταλογισμοί των υπολοίπων 25 εκατομμυρίων ευρώ. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου