Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΚΘ Κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις επιχειρούμενες αντισυνταγματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης



             Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο σύλλογο εργαζομένων συμβασιούχων έργων Δήμου Θεσσαλονίκης και Δημοτικών Επιχειρήσεων και στο σωματείο εργαζομένων ορισμένου χρόνου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 από ώρα 00:01 έως 24:00μ.μ. 
           Η 24ωρη κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη αντίδραση διαμαρτυρίας για τις επιχειρούμενες αντισυνταγματικές παρεμβάσεις σχετικά με τη δυνατότητα των έκτακτων υπαλλήλων να ασκήσουν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα μέσα και δικαιώματα τους κατά των απολύσεων που έχουν προαναγγελθεί. 
          Αποτελεί κατάφορη αδικία που προκαλεί την κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, γεγονός που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
           Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε δυναμική απάντηση και να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των σχεδίων που η κυβέρνηση προωθεί στο σημερινό (25-4-13) συλλαλητήριο και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ στις 19:00μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.
           Επίσης, ζητάμε από το δήμο Θεσσαλονίκης να μην εφαρμόσει τις παράνομες και αντισυνταγματικές διατάξεις και να συνεχίσει να απασχολεί τους εργαζόμενους σύμφωνα με το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. 

ΠΗΓΗ:ekth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου