Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ! ‘Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ;




   Μόνο από Αριστερά μπορούν να ταρακουνηθούν τα βαλτωμένα νερά σ΄ αυτή τη χώρα και μπορεί να αλλάξει εκ νέου και τώρα πολύ πιο ριζικά, σχεδόν επαναστατικά, το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.


   Τη δυνατότητα αυτής της μεγάλης πολιτικοκοινωνικής ανατροπής που μπορεί να βάλει γρήγορα σε νέα τροχιά την πορεία της χώρας την κρατάνε στα χέρια τους κατά κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  

 ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

   Θεμελιώδης πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι να επανεκτιμήσει, μετά και τις τραγικές εξελίξεις στην Κύπρο, τη βασική του κατεύθυνση και να επαναπροσανατολίσει την πολιτική του στη σύγκρουση και εφ'όσον χρειαστεί και στη ρήξη, με την Ευρωζώνη, προκειμένου να εφαρμοστεί, σε κάθε περίπτωση και μέχρι τέλους, ένα συνεκτικό εναλλακτικό αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

      'Ενας τέτοιος επαναπροσανατολισμός της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει θετικότερες εξελίξεις στον αριστερό χάρτη και να υποβοηθήσει πολύ ουσιαστικά δυνατότητες συγκλίσεων αλλά και συνεργασιών και συμπαρατάξεων στον αριστερό χώρο.
ΚΚΕ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

    Την ίδια ώρα το ΚΚΕ μπροστά στο 19ο Συνέδριό του βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ζωντανό προσυνεδριακό διάλογο στις γραμμές του, ο οποίος συνιστά μια μεγάλη πρόκληση για την πορεία του.

     Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει δύο δυνατότητες μπροστά της.

    Η μία είναι να αντιμετωπίσει τις διαφορές στις γραμμές του ΚΚΕ με τους παραδοσιακούς αλλά αδιέξοδους δρόμους των διαγραφών και των μικρότερων ή μεγαλύτερων διασπάσεων, οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αποβούν και μοιραίες.

    Η άλλη επιλογή είναι το ΚΚΕ να δει τις διαφορές ως πλούτο και δύναμη για το Κόμμα και να μετατρέψει το 19ο Συνέδριο σε ιστορικό Συνέδριο υπέρβασης και σύνθεσης, που θα βγάλει το ΚΚΕ μπροστά με μια νέα στρατηγική προσανατολισμένη στα μεγάλα και επίκαιρα εργατικά, λαικά και εθνικά προβλήματα και την ανάγκη πλατιών ριζοσπαστικών μετώπων ανατροπής και διεξόδου με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.


   Δεν θέλουμε να υποδείξουμε στο ΚΚΕ την πορεία του αλλά ένας δρόμος υπέρβασης και σύνθεσης με το 19ο Συνέδριό του που θα βλέπει μπροστά, ασφαλώς θα συνιστούσε σ' αυτή τη συγκυρία μια τεράστια δύναμη για το ΚΚΕ και κυρίως για την Αριστερά στο σύνολό της και τον τόπο.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΜΑ!

    Η Αριστερά αυτή την ώρα κρατά στα χέρια της τις τύχες του τόπου, έχει μεγάλες δυνατότητες και τη μοναδική ευκαιρία να δώσει πνοή διεξόδου στην Ελλάδα. 

   ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ενώ μοιάζουν να κινούνται σε πολύ διαφορετικές και άγονα αντιπαρατιθέμενες κατευθύνσεις, ποτέ στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο κοντά και ο κόσμος τους τόσο εναγώνια προσανατολισμένος στη συνεργασία.

   Αυτή την ώρα το ιστορικό αίτημα προς τις υπό την ευρεία έννοια ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι να κάνουν αυτά τα βήματα που θα προσφέρουν παράθυρα κοινής δράσης και συνεργασίας και τα οποία θα προκαλέσουν ένα δημιουργικά ανατρεπτικό πολιτικό σεισμό στην Αριστερά και τον τόπο.

   Που θα προκαλέσουν χιονοστιβάδα ανακατατάξεων για μια μεγάλη συμπαραταγμένη Αριστερά, για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και ένα ντόμινο ανατροπών στην περιοχή μας και τον ευρωπαικό νότο! 
ΠΗΓΗ:iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου