Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στον Εισαγγελέα Ζερβός - Αθανασόπουλος για τα Χρήματα της ΓΕΝΟΠ




Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αφέθησαν από τον Εισαγγελέα ο Αρθούρος Ζερβός και ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην και νυν πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΔΕΗ.

Οι παραπάνω όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, αντιμετωπίζουν σοβαρό κατηγορητήριο αναφορικά με τα ποσά που χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διατέθηκαν για ταξίδια συνδικαλιστών και για άλλες αδιαφανείς δαπάνες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή,το οποίο διαπίστωσε μεταβιβάσεις ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών (μελέτες κ.λπ.).

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, εμφανίστηκε εχθές στον Εισαγγελέα, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε θα απολογηθεί στις 26 Απριλίου.
Η εξέλιξη αυτή θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή του κ. Ζερβού στη θέση του, καθώς όπως είναι γνωστό ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου ήταν πρόεδρος του Δ.Σ., μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για αποφάσεις που έλαβε κατά τη θητεία του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου