Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....«ΕΜΠΛΕΞΕ»




Διαβάστε και διαδώστε : δεν έρχεται…ήρθε

Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει σε ηλεκτρονική μορφή στη ΓΓΠΣ κάθε στοιχείο συναλλαγών των πελατών τους, όλες οι τράπεζες, τα θεραπευτήρια, οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα Ταμεία.


Με τα στοιχεία αυτά θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους μαζικές διασταυρώσεις για το πόθεν έσχες μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, μετά και την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και Περιουσιολογίου.

Με απόφαση που εξέδωσε, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τα οποία ζητούνται ο ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο των πελατών τους μαζί με τα καταβληθέντα δίδακτρα.
Ειδικά για τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί και αναδρομικά στοιχεία από το 2009 που αφορούν στην ύπαρξη-κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων, δηλαδή επενδύσεις σε αμοιβαία, μετοχές, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα, στην ύπαρξη θυρίδων και στην αγορά χρυσών λιρών-ράβδων χρυσού.

Ποιοι θα στείλουν στοιχεία

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την απόφαση.
Επιπλέον:

- Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου.

- Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές.
Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή,

β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν υπάρχει Α.Φ.Μ. έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.

γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές.
Τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.).
Πιστωτικές κάρτες εξωτερικού

- Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα, με έδρα εκτός Ελλάδας.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι: πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ ανά μήνα κλπ. Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης), ενώ διαγράφονται τυχόν ακυρώσεις.
Η διαταγή αναφέρει πως μπορεί να ζητηθούν και στοιχεία που αφορούν χρήσεις από το 2009 και εφεξής. Αρχή θα γίνει από τα έτη 2009 έως και 2011, ενώ για τα στοιχεία των άρθρων 3 έως και 9 θα αφορά μόνο το έτος 2011.

Η αποστολή αυτή θα επαναλαμβάνεται εφεξής κάθε χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από έτος αναφοράς.
Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως στοιχεία αυτά για χρονικό διάστημα έξι ετών. Η πρώτη αποστολή στοιχείων θα γίνει έως την 20η του 2ου μήνα από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης (υπεγράφη στις 12.10.2012). 
ΠΗΓΗstrange-files.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου