Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ; Μια επίσκεψη που κατέγραψε τις τουρκικές διεκδικήσεις...



Καθαρά θέμα συνεκμετάλλευσης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τέθηκε από τουρκικής πλευράς στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αν και οι δύο θέλησαν να δώσουν έμφαση στα θέματα οικονομικής συνεργασίας και ήπιας πολιτικής.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι "μοιραστήκαμε την κοινή πεποίθηση στηριζόμενοι στην αρχή της αμοιβαία επωφελούς λύσης -win win- ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του περιορίστηκε να πει ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε σε λεπτομέρειες, η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «παρά την κρίση η Ελλάδα είναι σταθερός παράγοντας για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Στόχος των συναντήσεων είναι η οικοδόμηση καλής γειτονίας και η προσπάθεια επίλυσης των διαφορών, να μην υπάρχουν αγκάθια» και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας άπτεται των διερευνητικών επαφών, η Ελλάδα είναι προσκολλημένη στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε αμήχανα ότι "παρά την κρίση η Ελλάδα είναι σταθερός παράγοντας για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Στόχος των συναντήσεων είναι η οικοδόμηση καλής γειτονίας και η προσπάθεια επίλυσης των διαφορών, να μην υπάρχουν αγκάθια» και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας άπτεται των διερευνητικών επαφών, η Ελλάδα είναι προσκολλημένη στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου