Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο



Την ώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία στην Ελλάδα διαρκώς υποβαθμίζεται, την ώρα που τα νησιά μας αποψιλώνονται υγειονομικά και οι κάτοικοί τους μένουν υγειονομικώς ξεκρέμαστοι, οι Τούρκοι «τρίβουν τα χέρια τους» και ετοιμάζουν επιχειρήσεις. Πλωτό νοσοκομείο κατασκευάζουν οι γείτονές μας, όπως αναφέρουν οι «6μέρες», με σκοπό να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο Αιγαίο. Την πληροφορία έφερε στο φως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή που κοινοποίησε ο πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης. 

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα 2-3 τουρκικά (Τένεδος, Ιμβρος), αλλά και στους χιλιάδες κατοίκων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Γιατί; Οι γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; Σκέφτονται αλληλέγγυα; Εχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το ελληνικό κράτος; Οχι. Μάλλον, για άλλη μια φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση«, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο, τη Χάλκη, νησιά με τεράστια γεωπολιτική σημασία, η μέριμνα για τους κατοίκους από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη, λέει ο Γιώργος Πατούλης. 
Πρόκειται, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας, για διαχρονική εγκληματική αδράνεια από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι σήμερα, αδράνεια που δίνει τα περιθώρια στη γείτονα χώρα να περιθάλπει, πολλές φορές και να προσφέρει δήθεν Υγεία στους ακριτές μας, έχοντας ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού της νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΖ: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης υγείας και ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής και δεν θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την εθνική μας κυριαρχία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλους τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά μας να δυναμώνουν την παρέμβασή τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές τους ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.
ΠΗΓΗ: 6μέρες 
ΠΗΓΗ:.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου