Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ


Apofaseis

Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο.
Θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης του Κινήματος και την μετατροπή του σε ένα μικρό, φοβικό κεντροδεξιό κόμμα.
Επιδιώξαμε  με κάθε τρόπο την πολιτική του ενότητα αλλά και την πολιτική του στροφή, καθώς η ταύτισή του με σκληρές νεοσυντηρητικές πολιτικές το οδήγησαν σε πλήρη  ρήξη με την κοινωνία.
Ελπίζαμε ότι αυτή την παράταξη, που προσέφερε τόσα στον τόπο, θα την σεβόντουσαν τουλάχιστον όλοι όσοι πήραν πολλά από αυτή.
Πιστέψαμε ότι αυτή η αγωνία ήταν κοινή για όλους όσους θεωρούσαν πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κεντρικό πόλο της προοδευτικής πολιτικής σκηνής και απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας.
Ξέρουμε ότι η δική μας αγωνία είναι ταυτόσημη με την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων, των μελών, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Και όμως! Μια μικρή ομάδα διορισμένων και ανιστόρητων στελεχών λειτουργεί ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές σαν τους διατεταγμένους εκτελεστές της ιστορίας του κινήματος. Με παραλήψεις, με προχειρότητες και με κατευθυνόμενες εγκυκλίους, οδηγούν σε ένα Συνέδριο παρωδία.
Με πολιτικές θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πολιτικής περιόδου.
Με οργανωτικές επιλογές που οδηγούν σε ένα Συνέδριο κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο, σε ένα συνέδριο χειροκροτητή και όχι διαμορφωτή των εξελίξεων.
Είναι προκλητικοί και ανιστόρητοι.
Καταγγέλλουμε την ΕΚΑΠ με τη νέα της σύνθεση και τον Πρόεδρό της που αποδεικνύεται όχι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά τραγική φιγούρα εκτός χρόνου και τόπου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια οργανωτικού ελέγχου του Συνεδρίου που οργανώνεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να μιλήσουμε για την πολιτική αλλά μόνο να διασφαλίσουν τους προσωπικούς τους ρόλους.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσβολή στις οργανώσεις του εξωτερικού και την προσπάθεια εξαφάνισής τους, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να τις ελέγξουν.
Δεν σέβονται ούτε την τεράστια προσφορά τους στο κίνημα, ούτε την ιστορία τους.
Ζητάμε σταθερό αριθμό συνέδρων ανά δημοτική οργάνωση και ύπαρξη ενός συγκεκριμένου μέτρου εκλογής αντιπροσώπων για όλες τις οργανώσεις και για αυτές του Αποδήμου.
Απαιτούμε καθαρές διαδικασίες, με διαφανείς κάλπες, μία για κάθε δημοτική οργάνωση και με μοναδικές εξαιρέσεις εκείνες που οι αποστάσεις και η μορφολογία του εδάφους δημιουργούν προβλήματα.
Ζητάμε να αναιρεθεί η παγκόσμια πρωτοτυπία του υπολογισμού των αντιπροσώπων με βάση τον αριθμό των ψήφων του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και να τηρηθούν οι αρχές της αντιπροσώπευσης με βάση τον αριθμό όσων ψηφίσουν στις διαδικασίες, χωρίς bonus και ποινές.
Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής εφορευτικών επιτροπών και όχι εν κρυπτώ διορισμός τους.
Απαιτούμε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής διαδικασίας.
Με δεδομένη την εκφρασμένη βούληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και καθαρό Συνέδριο, τον καλούμε να περιφρουρήσει αυτές τις διαδικασίες. Τον καλούμε να κάνει πράξη τη δέσμευσή του.
Ζητάμε ένα κανονικό Συνέδριο, με κανονικές διαδικασίες και κανονικούς Συνέδρους.
Ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο.
Αν δεν τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας και της δεοντολογίας, εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες προσπάθειες οργανωτικού ελέγχου.
Ας παίξουν μόνοι τους στο μισό γήπεδο και ας αναλάβουν τις ευθύνες για την επόμενη ημέρα.
Δεν πρόκειται πάντως, ότι και αν κάνει η ΕΚΑΠ, να κρυφτούν από την απαίτηση όλων να απολογηθούν για τις πολιτικές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση.
Αν αντέχουν πραγματικά πολιτικές διαδικασίες ιδού η Ρόδος… 
ΠΗΓΗ;papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου